Nejlepší škvarková pomazánka - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 22 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nejlepší škvarková pomazánka
Celkový čas: | 22 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 7 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64258 |
Kategorie: | Pomazánky |
Ingredience
3 stroužek | Česnek |
0,3 kávová lžička | Chilli koření mleté |
1 ks | Cibule |
1 kávová lžička | Hořčice |
2 ks | Okurky nakládané |
1 kávová lžička | Paprika mletá sladká |
0,3 kávová lžička | Pepř černý mletý |
0,5 kávová lžička | Sůl |
3 ks | Vejce slepičí |
200 g | Vepřové škvarky |
500 ml | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 8g |
---|---|
Cholesterol | 184,0mg |
Draslík | 156,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 687,8mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 4,9mg |
Vitamín E | 0,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,7mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek, Chilli koření mleté, Cibule, Okurky nakládané, Paprika mletá sladká, Sůl, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Hořčice, Pepř černý mletý, Vepřové škvarky mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Nejlepší škvarková pomazánka postup přípravy receptu:
1 | Vejce uvaříme natvrdo. Vepřové škvarky umeleme. Oloupanou cibuli nakrájíme najemno, oloupaný česnek prolisujeme, okurky jemně nastrouháme. Uvařená vychladlá vejce oloupeme a nastrouháme nahrubo. |
2 | Umleté škvarky dáme do mísy a přidáme všechny ostatní suroviny. Pečlivě promícháme a před podáváním necháme v lednici vychladit. |
Poznámka
Podáváme s čerstvým chlebem.