Jednoduchý recept

Salát cézar

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 64261

Ingredience

0,5 ks Bageta
1 ks Salát římský
150 g Sýr Parmezán
Na zálivku
1 kávová lžička Cukr krupice
1 kávová lžička Hořčice Dijonská
2 kávová lžička Ocet vinný s estragonem
100 ml Olej olivový
2 špetka Pepř černý mletý
4 ks Sardelové řezy
0,3 kávová lžička Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 621 kcal
Kilojoule 2 596kJ
7% Sacharidy 23 g
59% Tuky 44 g
126% Sodík 3 g
59% Bílkoviny 33 g

Salát cézar postup přípravy receptu:

1

Oloupaný česnek nasekáme, sardelové řezy pokrájíme.

2

V míse ušleháme žloutky s octem, solí, pepřem, hořčicí a cukrem, až se cukr rozpustí.

3

Do směsi za stálého šlehání postupně přiléváme olej, až utvoříme hmotu podobnou majonéze. Poté přimícháme česnek a sardelky.

4

Salát očistíme, opláchneme, vysušíme a nakrájíme na velikost jednoho sousta. Takto připravený salát vmícháme do zálivky spolu se dvěma třetinami parmazánu, který nastrouháme na hoblinky. Vše pečlivě promícháme, aby byl salát dobře obalený zálivkou. Pod fólií necháme v lednici vychladit.

5

V mezičase připravíme krutony ze starší bagety. Okrájíme ze všech stran kůrku. Bagetu poté nakrájíme na stejně velké kostičky (cca 2x2 cm), nasypeme na plech vyložený pečicím papírem a nasucho v troubě předehřáté na 130 °C necháme opéci rovnoměrně dokřupava.

6

Salát podáváme na talířích, sypeme krutony a zbylými hoblinkami parmazánu.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept