Nejlepší pudinkáče - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 130 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Nejlepší pudinkáče
Celkový čas: | 130 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 100 minut |
Doba vaření: | 30 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64276 |
Kategorie: | Zákusky |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
5 polévková lžíce | Cukr krupice |
42 g | Droždí |
0,3 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
250 ml | Mléko polotučné |
400 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
200 ml | Olej rostlinný |
1 špetka | Sůl |
3 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na potření | |
0,5 polévková lžíce | Mléko polotučné |
1 ks | Vaječný žloutek slepičí |
Na krém | |
5 polévková lžíce | Cukr moučkový |
100 g | Máslo čerstvé |
600 ml | Mléko plnotučné |
2 balení | Pudink vanilkový |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 24g |
---|---|
Cholesterol | 281,0mg |
Draslík | 254,8mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 288,4mg |
Vitamín B6 | 0,2mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 3,6mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 640,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Droždí, Kypřicí prášek do pečiva, Olej rostlinný, Sůl, Vaječný žloutek slepičí, Vaječný žloutek slepičí, Cukr moučkový mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko polotučné, Mouka pšeničná hladká T 650, Mléko polotučné, Máslo čerstvé, Mléko plnotučné mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Pudink vanilkový nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Nejlepší pudinkáče postup přípravy receptu:
1 | Plech vyložíme pečicím papírem. |
2 | V misce utřeme rozdrobené droždí se lžící cukru, rozmícháme se lžící vlažného mléka a lžící mouky. Nechám droždí vykynout. |
3 | Do mísy prosejeme mouku, smícháme se solí, kypřicím práškem, cukrem, vzešlým droždím, žloutky a přimícháme tolik vlažného mléka, abychom vypracovali hladké, nelepivé těsto. Těsto přikryjeme utěrkou a na teple necháme vykynout. Během kynutí těsto jednou promícháme. |
4 | Z vykynutého těsta tvarujeme rohlíčky, nebo dva válečky spleteme dohromady, klademe na plech, potřeme žloutkem rozšlehaným s mlékem a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme zhruba 15 minut. |
5 | Upečené rohlíčky necháme vychladnout, poté podélně rozřízneme a plníme krémem. |
6 | Krém připravíme svařením mléka smíchaného s pudinky. Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny a postupně zašleháváme vychladlý pudink. Rohlíčky plníme pomocí cukrářského sáčku. |