Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 130 minut
Doba přípravy: 100 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (36%)
ID receptu: 64276

Ingredience

Na těsto
5 polévková lžíce Cukr krupice
42 g Droždí
0,3 ks Kypřicí prášek do pečiva
250 ml Mléko polotučné
400 g Mouka pšeničná hladká T 650
200 ml Olej rostlinný
1 špetka Sůl
3 ks Vaječný žloutek slepičí
Na potření
0,5 polévková lžíce Mléko polotučné
1 ks Vaječný žloutek slepičí
Na krém
5 polévková lžíce Cukr moučkový
600 ml Mléko plnotučné
100 g Máslo čerstvé
2 balení Pudink vanilkový

Nutriční hodnoty jedné porce

46% Kalorie 901 kcal
Kilojoule 3 771kJ
22% Sacharidy 80 g
77% Tuky 58 g
15% Sodík 301 mg
31% Bílkoviny 17 g

Nejlepší pudinkáče postup přípravy receptu:

1

Plech vyložíme pečicím papírem.

2

V misce utřeme rozdrobené droždí se lžící cukru, rozmícháme se lžící vlažného mléka a lžící mouky. Nechám droždí vykynout.

3

Do mísy prosejeme mouku, smícháme se solí, kypřicím práškem, cukrem, vzešlým droždím, žloutky a přimícháme tolik vlažného mléka, abychom vypracovali hladké, nelepivé těsto. Těsto přikryjeme utěrkou a na teple necháme vykynout. Během kynutí těsto jednou promícháme.

4

Z vykynutého těsta tvarujeme rohlíčky, nebo dva válečky spleteme dohromady, klademe na plech, potřeme žloutkem rozšlehaným s mlékem a v troubě předehřáté na 180 °C pečeme zhruba 15 minut.

5

Upečené rohlíčky necháme vychladnout, poté podélně rozřízneme a plníme krémem.

6

Krém připravíme svařením mléka smíchaného s pudinky. Změklé máslo vyšleháme s cukrem do pěny a postupně zašleháváme vychladlý pudink. Rohlíčky plníme pomocí cukrářského sáčku.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept