Nejlepší těsto na svatební koláče

70 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
8

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
462 kcal
Bílkoviny
11 g
Tuky
22 g
Sacharidy
54 g
Vláknina
2 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    V misce utřeme rozdrobené droždí se lžičkou cukru, lžící vlažného mléka, lžící mouky a necháme vzejít.
  • 2
    Do mísy prosejeme mouku, smícháme s cukrem, solí, změklým máslem, vejci, kváskem a přilijeme tolik vlažného mléka, abychom mohli vypracovat hladké, nelepivé těsto. Vypracované těsto necháme alespoň hodinu v lednici (nesmí kynout na teple).
  • 3
    Z těsta tvoříme koláčky obvyklým způsobem.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.