Barbucha - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 20 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Barbucha
Celkový čas: | 20 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 10 minut |
Doba vaření: | 10 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64297 |
Kategorie: | Teplé předkrmy |
Ingredience
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
250 g | Mouka polohrubá |
1,5 kávová lžička | Vegeta |
2 ks | Vejce slepičí |
250 ml | Voda pitná |
Na smažení | |
---|---|
200 ml | Olej rostlinný |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 48g |
---|---|
Cholesterol | 122,7mg |
Draslík | 408,1mg |
Vláknina | 5g |
Vitamín A | 141,2mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 1,2mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Kypřicí prášek do pečiva, Vejce slepičí, Voda pitná, Olej rostlinný mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka polohrubá, Vegeta mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Barbucha postup přípravy receptu:
1 | V míse ušleháme vejce ve vodě, přimícháme mouku, v níž jsme rozmíchali kypřicí prášek, a Vegetu. Vymícháme řidší těsto. Pokud je moc husté, přidáme vodu, pokud příliš řídké, přidáme mouku. |
2 | Do rozpáleného oleje lijeme pomocí naběračky placičky. Smažíme z obou stran dozlatova. |