Šlupky

40 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
178 kcal
Bílkoviny
4 g
Tuky
5 g
Sacharidy
29 g
Vláknina
1 g
Cukr
7 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plechy vyložíme pečicím papírem.
  • 2
    V míse utřeme rozdrobené droždí s cukrem, přidáme vlažné mléko a trochu mouky. Necháme vzejít kvásek.
  • 3
    Do mísy prosejeme mouku, promícháme se solí, přidáme vzešlý kvásek, ostatní suroviny a tolik mléka, abychom vypracovali nelepivé hladké těsto.
  • 4
    Těsto rozdělíme na dva díly, vyválíme z něj válečky a nakrájíme na kousky (zhruba asi 80 ks). Na vále je přikryjeme utěrkou a necháme kynout.
  • 5
    Vykynuté kousky rozválíme na vále posypaném krystalovým cukrem (bude jen z jedné strany) na sušenky. Klademe na plechy cukrovou stranou nahoru a necháme ještě asi 20 minut kynout. Poté pečeme v troubě předehřáté na 210 °C asi 10 minut.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.