Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 64303

Ingredience

1 kávová lžička Citronová kůra
40 g Cukr krupice
10 g Droždí
50 g Hrozinky
100 ml Mléko polotučné
225 g Mouka pšeničná hladká T 650
40 g Máslo čerstvé
2 ks Vaječný žloutek slepičí
Na sirup
50 g Cukr krupice
1 polévková lžíce Rum
125 ml Voda pitná
Na krém
30 g Cukr krupice
1 ks Cukr vanilka
1 polévková lžíce Maizena - kukuřičný škrob
250 ml Mléko polotučné
2 ks Vaječný žloutek slepičí
Na posypání
50 g Mandle plátky
Na formičky
60 g Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

20% Kalorie 395 kcal
Kilojoule 1 651kJ
14% Sacharidy 49 g
25% Tuky 19 g
3% Sodík 54 mg
16% Bílkoviny 9 g

Šosonky postup přípravy receptu:

1

Formičky na bábovičky vytřeme máslem. Plátky mandlí nasucho opražíme dozlatova.

2

V míse utřeme rozdrobené droždí s cukrem, přidáme vlažné mléko a trochu mouky. Necháme vzejít kvásek.

3

Do mísy prosejeme mouku, promícháme se solí, přidáme vzešlý kvásek, ostatní suroviny a tolik mléka, abychom vypracovali nelepivé hladké těsto. Pod utěrkou na teple necháme kynout, během kynutí dvakrát promícháme.

4

Vykynutým těstem plníme formičky do poloviny a necháme znovu kynout. Poté pečeme v troubě předehřáté na 170 °C, až bábovičky zezlátnou.

5

V mezičase připravíme sirup svařením vody s cukrem. Po vychladnutí přidáme do sirupu rum.

6

Horké upečené bábovičky přelijeme sirupem a necháme vychladnout.

7

Připravíme krém. Smícháme mléko s vanilkovým cukrem, cukrem a maizenou. Za stálého míchání svaříme až do zhoustnutí. Poté necháme za občasného míchání zchladnout a vmícháme žloutky.

8

Vychladlé bábovičky polijeme zchladlým krémem a sypeme plátky mandlí.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept