Recept

Pohár s barevnými krémy

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 38 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 18 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 64312

Ingredience

Namočená želatina
100 ml Voda pitná
8 plátek Želatina bílá plátky
Rajčatový krém
1 kávová lžička Bazalka
0,5 kávová lžička Kopr čerstvý
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 špetka Pepř bílý
300 g Rajčata
2 špetka Sůl
1 stroužek Česnek
Cuketový krém
0,5 ks Avokádo
0,5 polévková lžíce Bazalka
180 g Cuketa
0,5 kávová lžička Olej dýňový
1 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 špetka Pepř bílý
0,5 polévková lžíce Petržel hladkolistá
2 špetka Sůl
0,5 polévková lžíce Voda pitná
Sýrový krém
250 g Sýr Burrata

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 319 kcal
Kilojoule 1 334kJ
3% Sacharidy 10 g
31% Tuky 23 g
29% Sodík 581 mg
24% Bílkoviny 14 g

Pohár s barevnými krémy postup přípravy receptu:

1

Připravíme si 3 krémy a 4 vysoké poháry. Do poháru se studenou vodou si vložíme 8 plátků želatiny a necháme ji nabobtnat. Omyjeme si bylinky: bazalku, kopr a petrželku. Z bylinek otrháme lístky a odložíme je do misky.

2

První krém bude ze zralých rajčat: rajčata omyjeme, rozčtvrtíme a v pánvi, na rozehřátém oleji, je krátce orestujeme. Přidáme omyté lístky bazalky, kopru a rozdrcený malý stroužek česneku. Pod pokličkou rajčata dusíme asi 15 minut, občas je promícháme. Dušená rajčata propasírujeme přes síto do kastrólku, a podle chuti je osolíme a dochutíme pepřem.

3

Druhý krém si připravíme z cukety a avokáda: omytou cuketu podélně rozpůlíme, vyškrabeme z ní semínka a dužinu nakrájíme na malé kostičky. Omyté avokádo rozpůlíme, odstraníme pecku, polovinu avokáda oloupeme a nakrájíme na malé kostičky. V pánvi si rozehřejeme olivový olej, přidáme kostičky cukety, bazalku a petrželku. Změklou cuketu dáme do mixéru, přidáme pokrájené avokádo, vodu olej, sůl, pepř a směs rozmixujeme na jemný zelený krém, který dáme do druhého kastrólku.

4

Třetí krém bude ze sýru: Burrata sýr dáme do misky, rozmačkáme ho vidličkou a mírně ho rozmimixujeme tyčovým mixérem tak, aby jsme získali krém s polohrubou konzistencí.

5

Oba krémy: rajčatový a cuketový ohřejeme přibližně na 60-70°C (podle návodu na obalu). Nabobtnalé plátky želatiny vymačkáme z přebytečné vody, rozdělíme je do obou krému a dobře každý krém promícháme se želatinou.

6

Cuketový krém zakryjeme a odložíme na chvíli do lednice. Poháry naplníme přibližně do 2/3 rajčatovým krémem. Jakmile krém zatuhne, rozdělíme na něj sýrový krém. Cuketový vychladlý krém dáme do cukrářského sáčku se širší násadkou a ozdobně ho navršíme na sýrový krém.

7

Poháry s barevnými krémy servírujeme vychlazené. Dobrou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept