Zapečený rýžový puding s mandlemi a lesními malinami

52 min.
Itálie

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
673 kcal
Bílkoviny
22 g
Tuky
27 g
Sacharidy
88 g
Vláknina
3 g
Cukr
35 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Kulatou rýži dobře promyjeme a necháme v sítu odkapat. Do hrnce si nalijeme mléko, přidáme cukr, máslo a vmícháme promytou rýži. hrnec zakryjeme poklicí. Uvaříme ji doměkka, vaříme ji při mírné teplotě do doby, až nám rýže vsákne do sebe všechno mléko.
  • 2
    Troubu si předehřejeme na 185°C. Menší zapékací misky vytřeme máslem.
  • 3
    Když je rýže uvařená, vmícháme do ní hruškový likér, 2 lžičky nastrouhané kůry z omytého citrónu (chemicky neošetřeného), nastrouhané loupané mandle a z jednoho vanilkového lusku vyškrabaná všechna zrníčka. Ještě přimícháme 5 žloutků. Z 5 bílků si vyšleháme tuhý sníh, který zlehka zamícháme do rýže. Nákypem naplníme misky do 2/3. Misky vložíme do pekáče. Přilijeme do pekáče horkou vodu. Jen tolik, aby misky byly ve vodě ponořené do 2/3. Vložíme je s pekáčem opatrně do trouby a vaříme je ve vodní lázni asi 30 minut. Když nám povrch krásně zezlátne, puding je hotový.
  • 4
    Do misek na upečený puding dáme omyté a osušené lesní jahody a hned servírujeme.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.