Recept

Zapečený rýžový puding s mandlemi a lesními malinami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 52 minut
Doba přípravy: 12 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 64333

Ingredience

Vařená rýže
130 g Cukr krupice
800 ml Mléko plnotučné
50 g Máslo čerstvé
200 g Rýže Arborio
2 špetka Sůl
Na dochucení rýže
2 kávová lžička Citrónová kůra
1 polévková lžíce Likér hruškový
3 polévková lžíce Mandle
1 ks Vanilkový lusk
5 ks Vejce slepičí
Na vytření zapékacích misek
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
Na ozdobu
80 g Jahody lesní

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 763 kcal
Kilojoule 3 192kJ
24% Sacharidy 88 g
49% Tuky 37 g
11% Sodík 218 mg
40% Bílkoviny 23 g

Zapečený rýžový puding s mandlemi a lesními malinami postup přípravy receptu:

1

Kulatou rýži dobře promyjeme a necháme v sítu odkapat. Do hrnce si nalijeme mléko, přidáme cukr, máslo a vmícháme promytou rýži. hrnec zakryjeme poklicí. Uvaříme ji doměkka, vaříme ji při mírné teplotě do doby, až nám rýže vsákne do sebe všechno mléko.

2

Troubu si předehřejeme na 185°C. Menší zapékací misky vytřeme máslem.

3

Když je rýže uvařená, vmícháme do ní hruškový likér, 2 lžičky nastrouhané kůry z omytého citrónu (chemicky neošetřeného), nastrouhané loupané mandle a z jednoho vanilkového lusku vyškrabaná všechna zrníčka. Ještě přimícháme 5 žloutků. Z 5 bílků si vyšleháme tuhý sníh, který zlehka zamícháme do rýže. Nákypem naplníme misky do 2/3. Misky vložíme do pekáče. Přilijeme do pekáče horkou vodu. Jen tolik, aby misky byly ve vodě ponořené do 2/3. Vložíme je s pekáčem opatrně do trouby a vaříme je ve vodní lázni asi 30 minut. Když nám povrch krásně zezlátne, puding je hotový.

4

Do misek na upečený puding dáme omyté a osušené lesní jahody a hned servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept