Recept

Dušená telecí sekaná s klobásou a sýrem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 125 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 100 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 64349

Ingredience

Na obalení sekané
2 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
400 g Telecí kýta
2 polévková lžíce Tymián čerstvý
2 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
Sekaná
150 g Klobása Salsiccia
150 g Klobása vepřová
2 špetka Pepř bílý
1,5 polévková lžíce Petržel hladkolistá
0,5 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
3 polévková lžíce Strouhanka
100 g Sýr Gran Moravia
1,5 kávová lžička Sůl
300 g Telecí líčka
1 polévková lžíce Tymián čerstvý
2 ks Vejce slepičí
2 ks Česnek
0,5 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
Na obalení, restování a dušení
800 ml Hovězí bujón
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
Na zahuštění šťávy
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1,5 polévková lžíce Máslo čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

31% Kalorie 619 kcal
Kilojoule 2 591kJ
14% Sacharidy 52 g
39% Tuky 29 g
30% Sodík 594 mg
59% Bílkoviny 33 g

Dušená telecí sekaná s klobásou a sýrem postup přípravy receptu:

1

Omyjeme si čerstvé snítky bylinek. Lístky otrháme a drobně nasekáme: petrželovou nať, rozmarýn, šalvěj a tymián. Z telecí kýty si nakrájíme asi 3-4 kusy velmi tenkých, velkých plátků (do 4mm).

2

Telecí líčka a vepřovou kořeněnou klobásu pomeleme do mísy. Přidáme strouhanku, nastrouhaný sýr, česnek, petrželku s troškou ostatních bylinek, vejce, sůl, pepř a směs důkladně promícháme a vytvoříme šišku.

3

Na vál poklademe velmi tenké plátky telecí kýty, mírně je osolíme a opepříme a posypeme bylinkami. Na ně položíme šišku sekané a celou do nich pečlivě zabalíme a převážeme provázkem. Pak sekanou obalíme v hladké mouce.

4

V pekáči na plotně rozpálíme olivový olej, na něm sekanou orestujeme z každé strany dozlatova. Přilijeme horký hovězí bujón a pod poklicí, při mírné teplotě, maso dusíme jednu hodinu. Troubu si před koncem dušení zapneme na 200°C. Dušené maso vložíme do středu trouby a pečeme ho přibližně 15-20 minut, během pečení maso poléváme výpekem.

5

Lžíci másla smícháme s hladkou moukou, přidáme ho k sekané do výpeku, jakmile se rozpustí, promícháme s výpekem a krátce povaříme. Takto nám máslo vytvoří hustou štávu.

6

Hotovou sekanou na míse opatrně zbavíme provázku, pak ji nakrájíme na plátky. Hustou šťávu nalijeme do omáčníku a podáváme ji k nakrájeným plátkům sekané.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept