Recept

Skvělý domácí chléb - italská focaccia

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 15 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 0 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 64355

Ingredience

Těsto
1 kg Mouka pšeničná hladká T 650
100 ml Olej olivový extra panenský
0,5 polévková lžíce Sůl mořská
100 ml Voda pitná
Kvásek
2 špetka Cukr krupice
42 g Droždí
400 ml Voda pitná
Na podsypání
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
Zkaramelizovaná cibule
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Cukr krupice
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
Ostatní suroviny
80 g Olivy černé
30 g Rajčata sušená sterilovaná
Na vytření plechu
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský

Nutriční hodnoty jedné porce

43% Kalorie 848 kcal
Kilojoule 3 549kJ
36% Sacharidy 130 g
35% Tuky 26 g
37% Sodík 747 mg
38% Bílkoviny 21 g

Skvělý domácí chléb - italská focaccia postup přípravy receptu:

1

Do mísy prosejeme hladkou kvalitní mouku (00), přidáme sůl a promícháme. V misce si připravíme kvásek: do vlažné vody rozdrobíme kvasnice, které posypeme 1-2 špetkami cukru. Když kvasnice vzejdou, zapracujeme je postupně do mouky. Během míchání těsta přilijeme olivový olej a podle potřeby ještě vlahou vodu (přibližně 50-100ml). Zhruba vymíchané těsto dáme na vál posypaný moukou a těsto rukama dobře uhněteme. Těsto se nesmí lepit, musí být hladké, vláčné. Vytvoříme si bochánek, dáme ho zpět do čisté mísy a necháme ho pod čistou utěrkou v teple zkynout.

2

Mezitím očištěnou cibuli pokrájíme na tenká kolečka. V pánvi si rozehřejeme máslo, přidáme cibuli a za stálého míchání ji osmažíme téměř dozlatova. V polovině smažení přidáme lžíci cukru, drobné lístky rozmarýnu a necháme cukr s cibulí zkaramelizovat. Pak pánev odstavíme z plotny. Olivy a sušená rajčata pokrájíme na menší kousky.

3

Troubu si předehřejeme na 250°C. Pečící plech vytřeme olivovým olejem. Těsto na vále zlehka rozválíme (nebo ho rukama roztáhneme) na placku silnou asi 2cm. Těsto vložíme do vytřeného plechu, posypeme ho zkaramelizovanou cibulkou, olivami, rajčaty a vložíme do rozehřáté trouby.

4

Focacciu pečeme přibližně 20 minut dozlatova. Upečenou dáme vychladnout na mřížku, vychladlou pokrájíme na porce a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept