Recept

Vařená čočka s taliány

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 83 minut
Doba přípravy: 18 minut
Doba vaření: 65 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 64357

Ingredience

Vařená čočka
1 l Bujón hovězí
80 g Celer bulvový
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
1 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový
1 ks Petržel - nať
1 polévková lžíce Protlak rajčatový sterilovaný
0,5 kávová lžička Sůl mořská
4 ks Talián
2 stroužek Česnek
250 g Čočka
Koření a bylinky
1 ks Bobkový list
1 polévková lžíce Majoránka čerstvá
4 ks Nové koření celé
1 polévková lžíce Petržel hladkolistá
Na dochucení
4 polévková lžíce Sýr Parmezán

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 768 kcal
Kilojoule 3 213kJ
24% Sacharidy 86 g
24% Tuky 18 g
3023% Sodík 60 g
115% Bílkoviny 65 g

Vařená čočka s taliány postup přípravy receptu:

1

Přebereme čočku, promyjeme ji v sítu pod tekoucí vodou a necháme ji odkapat. Očistíme si kořenovou zeleninu (mrkev, celer, petržel), cibuli a stroužky česneku. Kořenovou zeleninu nakrájíme na kostičky, cibuli a česnek pokrájíme nadrobno.

2

V hrnci na rozehřátém oleji zpěníme cibuli s česnekem, pak přimícháme nakrájenou zeleninu a společně restujeme dozlatova. Přilejeme vroucí zeleninový bujón (zatím 600ml). Do pytlíčku na koření dáme bobkový list, nové koření a snítku čerstvé majoránky a snítku petrželové natě. Pak přidáme čočku, rajský protlak a při nižší teplotě ji uvaříme doměkka al dente. Během vaření postupně dolijeme bujón (až 400ml), protože potřebujeme, aby čočka měla dostatek vody a nebyla z ní kaše. Čočku podle druhu vaříme pod poklicí přibližně 40-60 minut, ke konci vaření dáváme pozor, aby se nám nepřevařila. Přibližně 10-12 minut před dovařením přidáme k čočce 4ks taliánů - syrové klobásy a omytou, drobně pokrájenou maličkou chilli papričku.

3

Z uvařené čočky vyjmeme pytlíček s kořením a bylinkami. Podle chuti čočku osolíme. Na talíře dáme porce čočky s rozkrojenými klobásami, vše posypeme nastrouhaným parmezánem a hned servírujeme.

Poznámka

Pokud máme možnost zakoupení italské klobásy salsiccia, dáme k čočce vařit tyto klobásy.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept