Recept

Vaječná paštika s čočkou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 77 minut
Doba přípravy: 17 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 64358

Ingredience

Na vytření formy
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
Paštika
2 ks Celer řapíkatý
60 g Mandle
100 g Máslo čerstvé
20 g Oříšky piniové
2 špetka Pepř cayenský
1 polévková lžíce Petržel hladkolistá
4 ks Pečivo pšeničné jemné máslové
1 kávová lžička Sůl mořská
2 polévková lžíce Tymián čerstvý
4 ks Vejce slepičí
1 stroužek Česnek
400 g Čočka vařená
1 ks Šalotka

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 290 kcal
Kilojoule 1 212kJ
5% Sacharidy 17 g
28% Tuky 21 g
15% Sodík 296 mg
19% Bílkoviny 11 g

Vaječná paštika s čočkou postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 200°C. Formu srnčího hřbetu vytřeme máslem.

2

Očištěnou šalotku a stroužek česneku pokrájíme nadrobno. V pánvi rozehřejeme máslo, pak ho téměř všechno odlijeme (kromě 1 líce) do sklenice a necháme vychladnout. Cibuli s česnekem zpěníme v té samé pánvi na zbytku másla. Pak pánev odstavíme z plotny a necháme cibuli vychladnout. Z omytých snítek tymiánu a petrželky otrháme drobné lístky, které pokrájíme nadrobno. Omyté stonky řapíkatého celeru nakrájíme na malé kostičky.

3

Uvařenou čočku v míse promícháme s posekanými loupanými mandlemi, piniovými oříšky, s vychladlým máslem, s cibulkou, česnekem, bylinkami, celerem, přidáme rozmačkaná konzervovaná rajčata, 4 mírně rozšlehaná vejce, sůl, pepř a vše v míse promícháme.

4

Vaječno - čočkovou směs dáme do formy, zarovnáme ji, zakryjeme alobalem a vložíme do středu předehřáté trouby. Paštiku pečeme přibližně 45-55 minut dozlatova.

5

Upečenou paštiku necháme vychladnout, pak ji nakrájíme na porce a podáváme s čerstvým křupavým pečivem. Dobrou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept