Americký dýňový koláč
130 min.
Ingredience
- 750gramůdýně máslová
 - 350gramůKřehké těsto na koláč quiche
 - 2lžíceMouka pšeničná hladká T 650
 - 140gramůCukr třtinový
 - 0,5lžičkaSůl
 - 0,5lžičkaMuškátový oříšek
 - 1lžičkaSkořice mletá
 - 25gramůMáslo čerstvé
 - 175mililitrůMléko polotučné
 - 1lžíceCukr moučkový
 - 2kusyVejce slepičí
 
Počet porcí:
8Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
129 kcal
Bílkoviny
3 g
Tuky
4 g
Sacharidy
20 g
Vláknina
95 mg
Cukr
19 g
Postup přípravy
- 1Dýni oloupeme, nakrájíme na kostičky a uvaříme doměkka - trvá to tak 15 minut. Poté necháme vychladit.
 - 2Balení křehkého těsta poprášíme hladkou moukou a vyložíme jím formu na dort o průměru 22 cm. Necháme 15 minut v lednici. Poté propícháme dno, posypeme fazolemi a pečeme 10 minut na 180 °C.
 - 3Smícháme třtinový cukr, sůl, oříšek a polovinu skořice. Vmícháme vejce, změklé máslo, mléko, rozmixovanou dýni a pořádně promícháme.
 - 4Z předpečeného korpusu sesypeme fazole a naplníme ho dýňovou směsí. Pečeme 10 minut na 220 °C, poté snížíme teplotu na 180 °C a pečeme ještě 30 minut.
 - 5Po vychlazení koláč posypeme zbylou skořicí a mletým cukrem. Podáváme vychlazené.
 
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.