Jednoduchý recept

Krátce solené, vyuděné maso.

  • Česko
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Krátce solené, vyuděné maso. 5 1
Celkový čas: 500 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 480 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (94%)
Ocenění:
ID receptu: 64387

Ingredience

500 g Sůl
3 kg Vepřové maso tučné

Nutriční hodnoty jedné porce

72% Kalorie 1,425 kcal
Kilojoule 5 962kJ
0% Sacharidy 1 g
180% Tuky 135 g
969% Sodík 19 g
60% Bílkoviny 34 g

Krátce solené, vyuděné maso. postup přípravy receptu:

1

Maso propláchneme pod tekoucí studenou vodou. Napíchneme na háky a převážeme provázkem. Vložíme do velké misky a důkladně prosolíme.

2

Připravené maso v míse přiklopíme pokličkou, nebo potravinářskou fólii. Takto vložíme minimálně přes noc do lednice.

3

Druhý den maso vyndáme - mírně propláchneme pod tekoucí studenou vodou a zavěsíme do udírny.

4

Udíme zhruba 6 až 8 hodin, dle velikosti masa.

5

Maso vyndáme z udírny, vyhákneme háček a odstraníme provázek, poté můžeme servírovat.

Poznámka

Místo provázku, lze použít uzenářskou síťku. Do udírny přikládáme pravidelně po malém množství dřeva. Hotové maso podáváme ještě teplé například s křenem.

Komentáře a hodnocení

 
sarka H.
Krátce solené, vyuděné maso.
Naprosto skvělé, žádné dlouhé čekání, než se maso pořádně nasákne solí!!! Výsledek je výborný!!!blinkdoporučuji Všem!!!blink

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept