Krátce solené, vyuděné maso.

500 min.
Česká republika

Ingredience

Počet porcí:
10

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1425 kcal
Bílkoviny
34 g
Tuky
135 g
Sacharidy
1 g
Vápník
43 mg
Železo
7 mg
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Maso propláchneme pod tekoucí studenou vodou. Napíchneme na háky a převážeme provázkem. Vložíme do velké misky a důkladně prosolíme.
  • 2
    Připravené maso v míse přiklopíme pokličkou, nebo potravinářskou fólii. Takto vložíme minimálně přes noc do lednice.
  • 3
    Druhý den maso vyndáme - mírně propláchneme pod tekoucí studenou vodou a zavěsíme do udírny.
  • 4
    Udíme zhruba 6 až 8 hodin, dle velikosti masa.
  • 5
    Maso vyndáme z udírny, vyhákneme háček a odstraníme provázek, poté můžeme servírovat.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
čt 19. 5. 2016
Krátce solené, vyuděné maso.
Naprosto skvělé, žádné dlouhé čekání, než se maso pořádně nasákne solí!!! Výsledek je výborný!!!😉doporučuji Všem!!!😉