Recept

Rebarborovo-žloutkový krém

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 40 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 64390

Ingredience

500 g Reveň (Rebarbora)
10 ml Voda pitná
Žloutkový krém
100 g Cukr moučkový
0,5 kávová lžička Tresť vanilková
5 ks žloutek
Sníh z bílků
2 polévková lžíce Cukr moučkový
2 kávová lžička Cukr skořicový
5 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

9% Kalorie 184 kcal
Kilojoule 771kJ
11% Sacharidy 40 g
0% Tuky 0 g
4% Sodík 89 mg
12% Bílkoviny 7 g

Rebarborovo-žloutkový krém postup přípravy receptu:

1

Omyté stvoly rebarbory omyjeme, oloupeme a nakrájíme na špalíčky, které ještě rozkrájíme na nudličky. Dáme je do kastrólku, přilijeme lžíci vody a pod poklicí rebarboru dusíme přibližně 12-15 minut. Občas rebarboru promícháme, aby se nepřichytila ke dnu. Když je měkká, odstavíme kastrólek z plotny a tyčovým mixérem rebarboru rozmixujeme na pyré.

2

Čerstvá vejce rozklepneme, pečlivě oddělíme do jedné mísy žloutky a do druhé bílky. V kastrólu si přivedeme k varu vodu. Do mísy se žloutky přisypeme moučkový cukr, přidáme vanilkovou tresť, promícháme a mísu posadíme do hrnce s vroucí vodou. V horké vodní lázni vyšleháme hustý žloutkový krém. Mísu s krémem odstavíme z plotny, zamícháme do něj rebarborové pyré, pak znovu mísu s krémem posadíme do horké lázně a ještě vše chvíli šleháme do zhoustnutí. Hotový krém rozdělíme do zmrzlinových pohárů.

3

Do vodní horké lázně posadíme druhou mísu s bílky, přidáme k nim práškový cukr a vyšleháme tuhý bílkový sníh.

4

Poháry s krémem ozdobíme kopečkem sněhu z bílků, posypeme skořicovým cukrem a podáváme.

Poznámka

Zbytek sněhu z bílků můžeme použít např. tak, že jej smícháme s rozmačkanými jahodami a podáváme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept