Recept

Toskánský ovocný koláč s jablky a hruškami

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (15%)
ID receptu: 64391

Ingredience

Marinované sušené ovoce s oříšky
50 g Brusinky sušené
50 g Hrozinky
50 ml Likér Maraschino (Maraska)
1 hrst Oříšky piniové
Na vytření formy
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
Těsto
200 g Cukr krupice
1 kávová lžička Kypřicí prášek do pečiva
100 ml Mléko plnotučné
150 g Mouka pšeničná hladká T 650
90 g Máslo čerstvé
1 špetka Sůl
3 ks Vejce slepičí
Ovoce
2 polévková lžíce Cukr třtinový
2 ks Hrušky
2 ks Jablka
2 špetka Skořice mletá

Nutriční hodnoty jedné porce

29% Kalorie 576 kcal
Kilojoule 2 412kJ
25% Sacharidy 89 g
29% Tuky 22 g
4% Sodík 83 mg
15% Bílkoviny 8 g

Toskánský ovocný koláč s jablky a hruškami postup přípravy receptu:

1

Omyté a odkapané brusinky, hrozinky a piniové oříšky dáme do misky, zalijeme je višňovým likérem a necháme je přibližně 20-30 minut v likéru. Troubu si předehřejeme na 180°C. Koláčovou formu vytřeme máslem. Chemicky neošetřený citrón omyjeme, osušíme a nastrouháme z něj 1/2 lžíce kůry.

2

Připravíme si těsto: do mísy prosijeme hladkou mouku s práškem do pečiva, přidáme sůl, citrónovou kůru a vše promícháme.

3

Do druhé mísy odměříme krupicový cukr, k němu nakrájíme změklé máslo a vyšleháme krém, do kterého postupně zašleháme vejce a mléko. Důkladně vše promícháme, pak těsto nalijeme do připravené formy.

4

Omytá velká jablka a hrušky omyjeme, oloupeme, rozkrájíme na poloviny, jadřince vykrojíme. Z ovoce nakrájíme 2-3mm silné plátky do mísy, přidáme oříškovou směs i s likérem a zlehka promícháme, aby jsme plátky ovoce nerozmačkali. Ovocnou směs poklademe (pokud možno ozdobně) na povrch těsta, vše poprášíme troškou skořice a posypeme třtinovým cukrem.

5

Koláč vložíme do předehřáté trouby a pomalu pečeme dozlatova přibližně 40 minut. Upečený koláč necháme vychladnout, pak ho nákrájíme a podáváme. Dobrou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept