Jednoduchý recept

Vepřová pečeně naložená ve víně

  • Česko
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6440

Ingredience

0,5 ks Bobkový list
1 ks Cibule
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
3 ks Nové koření celé
6 ks Pepř černý celý
1 ks Sůl
750 g Vepřová pečeně
0,1 l Víno bílé
56,3 g Zelenina kořenová

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 510 kcal
Kilojoule 2 135kJ
8% Sacharidy 29 g
46% Tuky 34 g
3234% Sodík 65 g
44% Bílkoviny 25 g

Vepřová pečeně naložená ve víně postup přípravy receptu:

1

Zeleninu i cibuli nakrájíme na plátky, zalijeme vínem a okořeníme a mírně povaříme. Poté marinádu necháme vychladnout. Očištěné maso a zbavené sádla, vložíme do nádoby takové, aby ji maso po obvodu zcela vyplňovalo a zalijeme ho studenou marinádou, přikryjeme a uložíme do chladu na 2 dny.

2

Třetí den zeleninu z marinády vyndáme a podusíme na másle, položíme na ni okapané a osolené maso, opečeme je a pečeme za občasného podlévání do měkka.

3

Jakmile je maso měkké, vyjmeme jej ze šťávy, šťávu zahustíme kouskem másla smíchaného s hladkou moukou a mírně povaříme. Šťávu poté přecedíme a polijeme jí rozkrájené maso.

4

Jako přílohy jsou vhodné smažené hranolky a zelenina nebo noky a saláty.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept