Recept

Hovězí závitky s bylinkami na špejli

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 64404

Ingredience

700 plátek Hovězí maso zadní
0,5 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
Náplň
12 plátek Anglická slanina
2 polévková lžíce Bazalka
1 kávová lžička Olej olivový extra panenský
2 polévková lžíce Petržel hladkolistá
6 polévková lžíce Strouhanka
100 g Sýr Provolone
2 stroužek Česnek
1 polévková lžíce Šalvěj čerstvá
Na smažení
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
Příloha
4 ks Pečivo pšeničné jemné máslové

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 417 kcal
Kilojoule 1 746kJ
3% Sacharidy 10 g
29% Tuky 22 g
31% Sodík 623 mg
81% Bílkoviny 46 g

Hovězí závitky s bylinkami na špejli postup přípravy receptu:

1

Špalíček hovězího zadního masa omyjeme, osušíme a nakrájíme z něj 12 kusů hodně tenkých plátků. Každý plátek z obou stran posypeme čerstvě pomletým pepřem a solí.

2

Připravíme si náplň: omyté snítky bylinek (petrželka, bazalka, šalvěj) posekáme nadrobno. Očištěné stroužky česneku prolisujeme do misky. K česneku přidáme bylinky, nastrouhaný sýr, olej, směs dobře promícháme. Každý plátek masa potřeme bylinkovou směsí, položíme plátek anglické slaniny a maso stočíme do závitků. Vezmeme 4 špejle a na každou napíchneme 4 kusy závitků. Pak je obalíme ve strouhance.

3

Ve větší pánvi si rozehřejeme olej, na něm osmažíme závitky z každé strany dozlatova.

4

Osmažené závitky podáváme s bílým pečivem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept