Recept

Grilovaná kýta s rajčatovým salátem

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 64407

Ingredience

Zálivka
1,5 polévková lžíce Limetková šťáva
80 ml Olej olivový extra panenský
2 špetka Pepř bílý
2 špetka Sůl mořská
Salát
1 ks Fenykl sladký - hlíza
3 polévková lžíce Mandle plátky
4 ks Rajčata
8 ks Rajčata Cherry
1 hrst Salát Rosso
1 hrst Salát kadeřavý
Restované maso
800 g Hovězí kýta
0,5 kávová lžička Pepř 4 barev
2 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
0,5 kávová lžička Sůl

Nutriční hodnoty jedné porce

22% Kalorie 432 kcal
Kilojoule 1 808kJ
2% Sacharidy 6 g
43% Tuky 32 g
11% Sodík 229 mg
53% Bílkoviny 30 g

Grilovaná kýta s rajčatovým salátem postup přípravy receptu:

1

Připravíme si zálivku: do misky dáme olivový olej, limetkovou šťávu, sůl, pepř a zálivku prošleháme.

2

Připravíme salát: omyjeme listy salátů, vodu z nich setřepeme a dáme do mísy. Omytá a osušená zralá rajčata, cherry rajčátka pokrájíme na čtvrtky a přidáme je k salátu. Očištěnou malou bulvu fenyklu sloupneme a nastrouháme na tenké plátky. Ze zelených lístků fenyklu otrháme jemné lístky, a spolu s nastrouháným fenyklem a loupanými mandlemi dáme do mísy. Zálivkou pokapeme salát a vidličkou ho zlehka promícháme.

3

Hovězí zadní kýtu - váleček ořechu o průměru asi 10cm - omyjeme a osušíme. Rozpálíme si gril, vložíme na něj váleček masa, přidáme omyté snítky rozmarýnu a bez oleje, pod poklicí, maso orestujeme z každé strany dozlatova po 5-7 minutách. Maso vyjmeme z grilu, odložíme ho na tác, ochutíme ho pepřem, solí a necháme 10-15 minut odpočinout. Poté ze špalíčku masa nakrájíme tenké plátky, poklademe je do tvaru kruhu na kulatou velkou mísu. Doprostřed dáme připravený salát a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept