Recept

Hráškové rizoto se slaninou

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 45 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 30 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (55%)
ID receptu: 64410
Kategorie: Rizota

Ingredience

1 l Bujón zeleninový
0,5 ks Chilli paprička
200 g Hrášek
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1,5 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
2 špetka Pepř bílý
1,5 polévková lžíce Petržel hladkolistá
280 g Rýže Carnarolli
2 ks Šalotka
100 g slanina farmářská před smaž.
2 špetka Sůl
150 g Sýr Fontina
20 g Sýr Gran Moravia

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 412 kcal
Kilojoule 1 725kJ
6% Sacharidy 23 g
37% Tuky 28 g
21% Sodík 429 mg
35% Bílkoviny 20 g

Hráškové rizoto se slaninou postup přípravy receptu:

1

Očištěnou šalotku pokrájíme nadrobno, prorostlou farmářskou slaninu na drobné kostičky. Omyté snítky petrželky posekáme nadrobno. Malou červenou chilli papričku rozpůlíme, zrníčka odstraníme a polovinu posekáme na malé kousky. Zralý sýr Fontina nakrájíme na kostičky a odložíme je.

2

Dobře promytou rýži necháme v sítu okapat. V hrnci si zpěníme na rozehřátém olivovém oleji cibuli, přidáme slaninu a společně smažíme do doby, až slanina začne růžovět. Přimícháme rýži, sůl, pepř, chilli a chvilku mícháme. Jakmile rýže změní barvu, zalijeme ji přibližně 1/2 zeleninového bujónu a necháme vše vařit asi 10 minut. Postupně do rýže budeme přilévat po 1-2 naběračkách bujón. Vždy, jakmile rýže vstřebá tekutinu, přilejeme bujón (rýže by měla být vždy pod hladinou). Když budeme naposledy přilévat bujón, přimícháme do rýže čerstvý hrášek.

3

Uvařené rizoto dochutíme přimícháním petrželky, másla a Fontina sýrem. Porce rozdělíme na talíře. Posypeme nastrouhaným sýrem Gran Moravia a hned servírujeme. Dobrou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept