Recept

Piadina -pečená placka z kynutého těsta

  • Itálie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 18 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 64417

Ingredience

Těsto
42 g Droždí
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 kávová lžička Soda jedlá
150 g Sádlo škvařené
1 kávová lžička Sůl mořská
110 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

41% Kalorie 802 kcal
Kilojoule 3 355kJ
26% Sacharidy 93 g
52% Tuky 39 g
51% Sodík 1 g
30% Bílkoviny 17 g

Piadina -pečená placka z kynutého těsta postup přípravy receptu:

1

Do mísy prosijeme hladkou mouku a smícháme ji se solí a jedlou sodou. Uděláme do mouky důlek, do něj rozdrobíme kvasnice, přidáme vlahou vodu a vlahé rozpuštěné máslo. Vše promícháme a dobře těsto uhněteme. Těsto se nesmí lepit a musí být vláčné. Necháme ho v míse pod čistou utěrkou zkynout asi 30 minut na teplém místě.

2

Rozpálíme si velkou litinovou pánev. Z těsta na vále vyválíme placku o průměru do 25mm, silnou 3 mm.

3

Placku upečeme nasucho z obou stran do zlatova. Podáváme ji teplou, s různou náplní.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept