Fettuccine Primavera
50 min.

Ingredience
- 1kusCeler řapíkatý
- 155gramůHrášek
- 155gramůSójové boby
- 1špetkaPepř černý mletý
- 1lžičkaSůl
- 50gramůSýr Parmezán
- 315mililitrůSmetana 33% (šlehačka)
- 500gramůTěstoviny Fettuccine
- 155gramůChřest bílý
- 30gramůMáslo čerstvé
- 1kusBylinky čerstvé - svazek
- 5litrůVoda pitná
Počet porcí:
6Nutriční hodnoty v jedné porci
Kalorie
696 kcal
Bílkoviny
30 g
Tuky
33 g
Sacharidy
70 g
Vláknina
7 g
Cukr
4 g
Postup přípravy
- 1Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.
- 2Mezitím nakrájíme na kousky chřest, spaříme vroucí vodou a zchladíme studenou. Boby vložíme do vroucí vody, ihned scedíme, nasypeme do studené vody, scedíme, necháme vychladnout a oloupeme. Poté je uvaříme doměkka. Celer nakrájíme na plátky a orestujeme na rozehřátém másle. Přidáme hrášek, zalijeme smetanou a cca 3min povaříme. Vložíme chřest, boby, nastrouhaný parmazán, ochutíme solí a pepřem. Přivedeme k varu a krátce asi minutu povaříme.
- 3Omáčkou přelijeme těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře, dozdobíme bylinkami a ihned podáváme.
Komentáře
Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.