Jednoduchý recept

Pečené brambory na sádle

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 44 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 34 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (59%)
ID receptu: 64432

Ingredience

12 ks Brambory
2 polévková lžíce Sádlo škvařené
1,5 kávová lžička Sůl
2 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

10% Kalorie 193 kcal
Kilojoule 808kJ
8% Sacharidy 30 g
8% Tuky 6 g
17% Sodík 336 mg
11% Bílkoviny 6 g

Pečené brambory na sádle postup přípravy receptu:

1

Brambory oloupeme, nakrájíme je na větší kusy a dáme do studené vody. Přidáme lžičku soli. Až se začnou vařit, necháme je vařit ještě 4 minuty, pak odstavíme a slijeme.

2

Mezitím si při teplotě 220 °C necháme rozpálit plech v troubě. Když je rozpálený, přidáme na něj dvě lžíce sádla a necháme v troubě rozpálit. Poté přidáme i brambory, osolíme a pečeme 30 minut.

3

Výsledné brambory budou krásně křupavé na povrchu a jemné vevnitř.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept