Jednoduchý recept

Nakládané kaštany

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 80 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (29%)
ID receptu: 64439

Ingredience

700 g Cukr krupice
1 kg Kaštany jedlé
200 g Kukuřičný sirup
1 ks Vanilkový lusk
1 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

16% Kalorie 311 kcal
Kilojoule 1 303kJ
21% Sacharidy 76 g
1% Tuky 1 g
0% Sodík 4 mg
2% Bílkoviny 1 g

Nakládané kaštany postup přípravy receptu:

1

Z předepsaného množství surovin připravíme dvě 300 g sklenice naložených kaštanů.

2

Kaštany podélně nařízneme, vložíme je do cedníku nad hrncem s vroucí vodou, pára usnadní jejich oloupání. Kaštany oloupeme a zabalíme do kousků procezovacího pláténka a zavážeme nití. Zabalené kaštany vložíme do vody a zvolna vaříme, dokud nezměknou natolik, že je budeme moci propíchnout párátkem. Když jsou kaštany uvařené a ještě horké, odstraníme z nich slupku.

3

Mezitím připravíme v hrnci nálev z vody, kukuřičného sirupu, cukru a tobolky vanilky, podélně rozříznuté a bez semínek. Nálev vaříme 5 minut.

4

Kaštany položíme na malý podstavec se sítí, který vložíme do nádoby, zalijeme horkým nálevem a necháme na teplém místě. Až druhý den podstavec s kaštany vyndáme, nálev 3 minuty převaříme a znovu nalijeme na kaštany. Celý tento postup musíme opakovat sedm až osm dnů, v případě potřeby přiděláme nálev. Vložíme kaštany do čístých a suchých sklenic, nálev uvedeme do varu a nalijeme do sklenic, které pečlivě uzavřeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept