Lískové ořechy v akátovém medu - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 60 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Lískové ořechy v akátovém medu
Celkový čas: | 60 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 40 minut |
Doba vaření: | 20 minut |
Autor: | angina |
---|---|
Hodnost: | Jen se vezu (33%) |
ID receptu: | 64441 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
600 g | Med akátový |
500 g | Ořechy lískové |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 18g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 113,3mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 3,3mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 1,1mg |
Vitamín E | 2,5mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 0,8mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Ořechy lískové mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Med akátový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Lískové ořechy v akátovém medu postup přípravy receptu:
1 | Z předepsaného množství surovin připravíme tři 300 g sklenice. |
2 | Předehřejeme troubu na 180 °C a asi na deset minut do ní vložíme lískové oříšky, aby šel jejich tmavý povlak snadno stáhnout. Vyjmeme oříšky z trouby, položíme je na čistou utěrku, necháme je zchladnout a stáhneme z nich povlak. Ze tří čtvrtin oříšky naplníme sklenice, které dáme do trouby vyhřáté na 100 °C. |
3 | V hrnci ohřejeme med asi na 100 °C a nalijeme ho do sklenic, které pečlivě uzavřeme a ihned otočíme dnem vzhůru. Takto je necháme, dokud nejsou zcela vychladlé. Pak je otočíme a skladujeme na suchém a chladném místě. |