Jednoduchý recept

Tagliatelle s kuřecími játry a smetanovou omáčkou

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (20%)
ID receptu: 6447

Ingredience

1 ks Cibule
1 kávová lžička Hořčice Bornier - hrubozrnná
300 g Játra kuřecí
2 polévková lžíce Olej olivový
1 polévková lžíce Pažitka
1 špetka Pepř černý mletý
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
50 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
375 g Těstoviny Tagliatelle
2 ks Vejce slepičí
3 l Voda pitná
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

39% Kalorie 761 kcal
Kilojoule 3 184kJ
21% Sacharidy 75 g
47% Tuky 35 g
31% Sodík 613 mg
61% Bílkoviny 34 g

Tagliatelle s kuřecími játry a smetanovou omáčkou postup přípravy receptu:

1

Nejprve uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.

2

Mezitím očistíme játra, nakrájíme na plátky.

3

Ve velké pánvi rozpálíme olej a při nízké teplotě orestujeme doměkka najemno nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme játra a 2-3min je osmahneme. Odstavíme, zalijeme smetanou, vmícháme nasekanou pažitku, hořčici, ochutíme solí a pepřem. Přivedeme k varu, za stálého míchání přidáme rozšlehaná vejce a odstavíme.

4

Omáčku nalijeme na těstoviny, promícháme, rozdělíme na talíře, posypeme nastrouhaným parmazánem, dozdobíme pažitkou a podáváme.

Poznámka

Hrubě mletá hořčice je variantou dijonské hořčice s bílým vínem.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept