Jednoduchý recept

Rigatoni s uzeninou a parmazánem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 15 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (23%)
ID receptu: 6450

Ingredience

1 ks Cibule
2 polévková lžíce Olej olivový
1 špetka Pepř černý mletý
2 polévková lžíce Petržel - nať
250 ml Smetana 33% (šlehačka)
50 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
500 g Těstoviny Rigatoni
2 ks Vejce slepičí
5 l Voda pitná
125 ml Víno bílé
1 stroužek Česnek
500 g Špekáčky
60 g Žampiony čerstvé

Nutriční hodnoty jedné porce

62% Kalorie 1,214 kcal
Kilojoule 5 080kJ
20% Sacharidy 71 g
103% Tuky 77 g
25% Sodík 491 mg
36% Bílkoviny 20 g

Rigatoni s uzeninou a parmazánem postup přípravy receptu:

1

Rozpálíme olej a doměkka orestujeme na kolečka nakrájenou cibuli a prolisovaný česnek. Přidáme nakrájenou uzeninu a na plátky nakrájené žampiony a podusíme.

2

Poté za stálého míchání podlijeme vínem, přivedeme k varu, teplotu snížíme a vaříme dokud se tekutina neodpaří na polovinu množství.

3

Mezitím uvaříme těstoviny v osolené vodě al dente a scedíme.

4

Vrátíme je zpět do hrnce. Smícháme je s uzeninou a žampiony. Zalijeme smetanou rozšlehanou s vejci, polovinou nastrouhaného parmazánu, nasekanou petrželkou, solí a pepřem.

5

Promícháme, rozdělíme na talíře, posypeme zbytkem parmazánu a podáváme.

Poznámka

Uzenka je italská specialita, lze nahradit měkkou klobásou nebo salámem

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept