Dušené kuře v zelených paprikách se sýrem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 70 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Dušené kuře v zelených paprikách se sýrem
Celkový čas: | 70 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 50 minut |
Autor: | svisla |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (24%) |
ID receptu: | 6451 |
Kategorie: | Maso |
Ingredience
100 g | Cibule |
1200 g | Kuře |
40 g | Máslo čerstvé |
400 g | Paprika zelená |
1 polévková lžíce | Protlak rajčatový |
250 g | Rajčata |
60 g | Slanina vepřová |
1 kávová lžička | Sůl |
40 g | Sýr Eidam cihla 40% |
1 l | Voda pitná |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 10g |
---|---|
Cholesterol | 254,2mg |
Draslík | 957,9mg |
Vláknina | 6g |
Vitamín A | 1g |
Vitamín B6 | 1,4mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 95,0mg |
Vitamín E | 1,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 14,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cibule, Kuře, Paprika zelená, Rajčata, Slanina vepřová, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Protlak rajčatový, Sýr Eidam cihla 40% mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Dušené kuře v zelených paprikách se sýrem postup přípravy receptu:
1 | Slaninu nakrájíme na kostičky, rozpálíme ji a osmažíme na ní plátky cibule. |
2 | Vložíme očištěné čtvrtky kuřete, osolíme a zalijeme vařící vodou. Dusíme do poloměkka a přidáme nakrájené papriky, rajčata a sůl. |
3 | Před dokončením přidáme rajčatový protlak, prohřejeme a nakonec zjemníme pokrm kouskem másla. |
4 | Na talíři porci kuřete polijeme šťávou se zeleninou a posypeme sýrem. |
Poznámka
Podáváme se bramborami nebo s rýží.