Bylinkový chlebíček s jogurtovou polevou - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 65 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Bylinkový chlebíček s jogurtovou polevou
Bylinkový chlebíček s jogurtovou polevou
Celkový čas: | 65 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 20 minut |
Doba vaření: | 45 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 64528 |
Kategorie: | Sladké chlebíčky |
Ingredience
Na vytření formy | |
---|---|
1,5 polévková lžíce | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka polohrubá |
Těsto | |
3 polévková lžíce | Brusinky sušené |
280 g | Cukr krupice |
365 ml | Jogurt bílý |
1 polévková lžíce | Meduňka |
310 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
1 špetka | Muškátový oříšek |
160 ml | Olej slunečnicový |
1 polévková lžíce | Rozmarýn čerstvý |
0,5 kávová lžička | Soda jedlá |
1 špetka | Sůl mořská |
1 ks | Vanilkový lusk |
3 ks | Vejce slepičí |
Jogurtová poleva a dochucení | |
380 g | Cukr moučkový |
150 ml | Jogurt bílý |
75 ml | Med akátový |
1,5 polévková lžíce | Rum |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 64g |
---|---|
Cholesterol | 70,5mg |
Draslík | 97,4mg |
Vláknina | 2g |
Vitamín A | 127,1mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,3mg |
Vitamín E | 5,7mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 3,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Brusinky sušené, Cukr krupice, Jogurt bílý, Muškátový oříšek, Olej slunečnicový, Rozmarýn čerstvý, Soda jedlá, Vejce slepičí, Cukr moučkový, Jogurt bílý, Rum mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Máslo čerstvé, Mouka polohrubá, Meduňka, Mouka pšeničná hladká T 650, Sůl mořská, Vanilkový lusk, Med akátový mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.

Bylinkový chlebíček s jogurtovou polevou postup přípravy receptu:
1 | Troubu si předehřejeme na 170°C. Formu na biskupský chlebíček vytřeme máslem a vysypeme moukou. Omyté sušené brusinky necháme okapat. |
2 | Omyté lístky rozmarýnu a meduňky posekáme na drobné kousky. Jogurt dáme do mísy, přidáme olej, vejce, všechna zrníčka z vanilkového lusku a ručním elektrickým šlehačem vše prošleháme, až budeme mít hladkou směs. V druhé míse si promícháme hladkou mouku se špetkou soli, jedlou sodou, špetkou muškátového oříšku a cukrem. Pak přidáme posekané bylinky. Postupně do jogurtové směsi přidáváme sypkou směs a ručním elektrický šlehačem vše vyšleháme na hladké těsto. Do těsta přimícháme brusinky, pak těsto nalijeme do připravené formy. |
3 | Chlebíček pečeme přibližně 45 minut dozlatova. |
4 | Než se korpus upeče, připravíme si jogurtovou polevu: do mísy dáme jogurt, tekutý akátový med a prosátý moučkový cukr. Vše vyšleháme na hladkou polevu. |
5 | Upečený chlebíček necháme trochu vychladnout, pak ho z formy vyklopíme a na několika místech ho propícháme párátkem a pokapeme rumem. |
6 | Povrch vychladlého chlebíčku polijeme polevou, nakrájíme na plátky a servírujeme. |