Recept

Bylinkový chlebíček s jogurtovou polevou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 65 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 45 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (52%)
ID receptu: 64528

Ingredience

Na vytření formy
2 polévková lžíce Mouka polohrubá
1,5 polévková lžíce Máslo čerstvé
Těsto
3 polévková lžíce Brusinky sušené
280 g Cukr krupice
365 ml Jogurt bílý
1 polévková lžíce Meduňka
310 g Mouka pšeničná hladká T 650
1 špetka Muškátový oříšek
160 ml Olej slunečnicový
1 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
0,5 kávová lžička Soda jedlá
1 špetka Sůl mořská
1 ks Vanilkový lusk
3 ks Vejce slepičí
Jogurtová poleva a dochucení
380 g Cukr moučkový
150 ml Jogurt bílý
75 ml Med akátový
1,5 polévková lžíce Rum

Nutriční hodnoty jedné porce

26% Kalorie 521 kcal
Kilojoule 2 181kJ
23% Sacharidy 83 g
25% Tuky 19 g
4% Sodík 86 mg
11% Bílkoviny 6 g

Bylinkový chlebíček s jogurtovou polevou postup přípravy receptu:

1

Troubu si předehřejeme na 170°C. Formu na biskupský chlebíček vytřeme máslem a vysypeme moukou. Omyté sušené brusinky necháme okapat.

2

Omyté lístky rozmarýnu a meduňky posekáme na drobné kousky. Jogurt dáme do mísy, přidáme olej, vejce, všechna zrníčka z vanilkového lusku a ručním elektrickým šlehačem vše prošleháme, až budeme mít hladkou směs. V druhé míse si promícháme hladkou mouku se špetkou soli, jedlou sodou, špetkou muškátového oříšku a cukrem. Pak přidáme posekané bylinky. Postupně do jogurtové směsi přidáváme sypkou směs a ručním elektrický šlehačem vše vyšleháme na hladké těsto. Do těsta přimícháme brusinky, pak těsto nalijeme do připravené formy.

3

Chlebíček pečeme přibližně 45 minut dozlatova.

4

Než se korpus upeče, připravíme si jogurtovou polevu: do mísy dáme jogurt, tekutý akátový med a prosátý moučkový cukr. Vše vyšleháme na hladkou polevu.

5

Upečený chlebíček necháme trochu vychladnout, pak ho z formy vyklopíme a na několika místech ho propícháme párátkem a pokapeme rumem.

6

Povrch vychladlého chlebíčku polijeme polevou, nakrájíme na plátky a servírujeme.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept