Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 38 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 8 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 64530

Ingredience

1 kg Mouka pšeničná hladká T 650
500 ml Voda pitná
Na vaření
1 kostka Bujón hovězí
80 g Celer bulvový
150 g Mrkev kořen
150 g Petržel - nať
0,5 kávová lžička Sůl
1,5 l Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

24% Kalorie 470 kcal
Kilojoule 1 968kJ
26% Sacharidy 95 g
3% Tuky 2 g
19% Sodík 373 mg
27% Bílkoviny 15 g

Seitan postup přípravy receptu:

1

Zeleninu očistíme, nakrájíme na kousky a ve slané vodě vaříme zeleninový vývar, do něhož vhodíme jednu bujonovou kostku.

2

Na vále vypracujeme z mouky a vody středně tuhé těsto. Těsto dáme do mísy a v lednici necháme asi hodinu odpočinout.

3

Když ztuhne, necháme ho v míse, vložíme do dřezu a malým praménkem vlažné vodoy budeme „vymývat“ škrob.

4

Těsto pod vodou hněteme, bude se dělit na malé kousky, které musíme spojovat dohromady. Vodu z mísy průběžně vyléváme. Těsto hněteme zhruba 10 - 20 minut, až se přestane voda zabarvovat doběla. Poté těsto vytvarujeme do bochánku a nakrájíme na plátky o síle krajíce chleba.

5

Plátky házíme do připraveného vroucího vývaru. Dbáme, aby se plátky nepřichytily dna, lehce promícháme. Po vyplavání těsta vaříme ještě asi 5 minut.

6

Hotové těsto používáme stejně jako tofu nebo sojové „maso“.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept