Jednoduchý recept

Nakládaný chřest

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 35 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (30%)
ID receptu: 64531
Kategorie: Ostatní

Ingredience

1 kg Chřest zelený
1 polévková lžíce Ocet kvasný lihový
15 g Sůl
500 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

1% Kalorie 19 kcal
Kilojoule 81kJ
1% Sacharidy 4 g
0% Tuky 0 g
24% Sodík 486 mg
3% Bílkoviny 2 g

Nakládaný chřest postup přípravy receptu:

1

Z předepsaného množství surovin připravíme jednu 750g sklenici nakládaného chřestu.

2

Kilogram chřestu omyjeme a odřízneme dřevité části. Chřest svážeme do malých svazků a asi 5 minut povaříme ve slané vodě. Scedíme a ochladíme v ledové vodě. Paličky chřestu naskládáme do sklenice špičkami nahoru, tím zabráníme jejich poškození.

3

Do vroucí vody přidáme ocet ( na litr vody jednu lžíci octa) a sůl (přibližně 15 g na litr vody) a tento nálev vlijeme do sklenice s chřestem. Sklenici pečlivě uzavřeme a v tlakovém hrnci zavaříme, postupujeme podle návodu výrobce tlakového hrnce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept