Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 95 minut
Doba přípravy: 90 minut
Doba vaření: 5 minut
Autor:
Hodnost: Jen se vezu (29%)
ID receptu: 64532

Ingredience

1 kg Artyčoky
2 ks Bobkový list
1 ks Citrony
1 ks Hřebíček
3 ks Jalovec
1 kávová lžička Koriandr mletý
500 ml Ocet kvasný lihový
1 l Olej olivový extra panenský
0,5 kávová lžička Oregano sušené
3 ks Pepř černý celý
10 g Sůl
250 ml Voda pitná
250 ml Víno bílé
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

50% Kalorie 984 kcal
Kilojoule 4 118kJ
5% Sacharidy 17 g
134% Tuky 101 g
24% Sodík 487 mg
7% Bílkoviny 4 g

Artyčoky v oleji postup přípravy receptu:

1

Artyčoky omyjeme, ze špiček a spodků odkrojíme alespoň 0,5 cm a odstraníme všechny vnější tuhé listy. Artyčoky rozkrojíme podélně na dvě poloviny, pokrájíme na tenké plátky a ponoříme do vroucí vody s citronovou šťávou, tím zabráníme jejich zčernání.

2

Mezitím v hrnci uvedeme do varu vodu s octem, bílým vínem, dvěma stroužky česneku, bobkovým listem, celým pepřem, jalovcovými bobulemi, sušeným oreganem, lžičkou koriandru, hřebíčkem a solí. Jakmile začne směs vřít, na 5 minut do ní ponoříme artyčoky, pak je slijeme přes cedník a položíme na suchou utěrku.

3

Artyčoky naskládáme do sterilovaných sklenic a zalijeme panenským olivovým olejem. Necháme olej sednout a případně ještě dolijeme tak, aby byly artyčoky pod hladinou. Sklenice pečlivě uzavřeme a skladujeme je v lednici, nebo je zavaříme.

4

Z předepsaného množství surovin připravíme dvě 300 g sklenice artyčoků.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept