Recept

Kořeněné pastiňákové pastýřské koláčky

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (59%)
ID receptu: 64538

Ingredience

1 ks Brambory rané
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
1 ks Citrony
100 g Hrášek
500 g Jehněčí maso mleté
2 polévková lžíce Kari koření
3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
2 kávová lžička Kurkuma
50 g Máslo čerstvé
2 polévková lžíce Olej slunečnicový
7 g Pepř černý mletý
400 g Rajčata loupaná (konzervovaná)
1 kávová lžička Sůl
1 kávová lžička Zázvor mletý
600 g pastiňák
2 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

19% Kalorie 371 kcal
Kilojoule 1 551kJ
4% Sacharidy 13 g
39% Tuky 29 g
14% Sodík 278 mg
29% Bílkoviny 16 g

Kořeněné pastiňákové pastýřské koláčky postup přípravy receptu:

1

Nejprve si připravíme omáčku. Cibuli nakrájenou na kostičky osmahneme na oleji, přidáme utřený česnek, zázvor, kari a krátce osmahneme. Přidáme mleté maso a opečeme ho dohněda, poté zalijeme rajčaty a 20 minut povaříme. Na konci přidáme hrášek.

2

Mezitím oloupeme pastiňák a bramboru, nakrájíme je na větší kusy a uvaříme doměkka. Poté rozmixujeme na kaši a přidáme nasekanou chilli papričku, koriandr, kurkumu, šťávu a kůru z citronu (podle chuti), máslo, sůl a pepř. Pořádně promícháme.

3

Připravíme si čtyři menší pečící formy, na spodek rozdělíme omáčku a nahoru dáme pastiňákovou kaši. Nahoře uděláme dekoraci hroty vidličky a pečeme 20 minut na 220 °C dozlatova.

Poznámka

Protože je u nás poměrně těžké sehnat jehněčí maso, můžeme použít i hovězí mleté maso.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept