Krém s vůní kořeněného čaje - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 17 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Krém s vůní kořeněného čaje
Krém s vůní kořeněného čaje
Celkový čas: | 17 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 2 minut |
Autor: | xenia1 |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (55%) |
ID receptu: | 64541 |
Kategorie: | Krémy |
Ingredience
Ochucené čajové mléko s kořením | |
---|---|
3 polévková lžíce | čaj indický sypaný |
1 špetka | Hřebíček mletý |
200 ml | Mléko plnotučné |
2 špetka | Muškátový oříšek |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 špetka | Zázvor mletý |
Základ krému | |
675 g | Cukr moučka |
300 g | Máslo čerstvé |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 68,3mg |
---|---|
Cholesterol | 15,8mg |
Draslík | 0,7mg |
Vláknina | 68,4mg |
Vitamín A | 0,3mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 65,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Hřebíček mletý, Muškátový oříšek, Skořice mletá, Zázvor mletý mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mléko plnotučné, Máslo čerstvé mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny čaj indický sypaný, Cukr moučka nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.

Krém s vůní kořeněného čaje postup přípravy receptu:
1 | Do kastrólku si nalejeme 200ml mléka a dáme ho vařit. Vložíme do něj 3 lžičky silného indického čaje, 1 lžičku mleté skořice, 2 špetky muškátového oříšku a po špetce mletého zázvoru a hřebíčku. Mléko pomalu vaříme asi 1-2 minuty. Poté mléko odstavíme z plotny, kastrólek zakryjeme a necháme ho zcela vychladnout. Pak ho scedíme. |
2 | Připravíme vanilkový krém: 650g moučkového cukru prosijeme do čisté mísy. |
3 | V druhé míse ručním šlehačem vyšleháme pokrájené změklé máslo do světlé pěny. Za stálého šlehání 3-5 minut, budeme postupně přidávat po lžicích moučkový cukr a po lžicích scezené čajové mléko s kořením. Šleháme do doby, až bude krém hodně nadýchaný. Potom ho dáme do cukrářského sáčku a podle potřeby zdobíme různé dezerty. |
Poznámka
Indický čaj použijeme kvalitní, sypaný. Ne v sáčku.