Recept

Pečené jehněčí s křupavou strouhankou z jarních bylinek

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 155 minut
Doba přípravy: 20 minut
Doba vaření: 135 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (59%)
ID receptu: 64561

Ingredience

3 ks Ančovička - filety
4 ks Bobkový list
100 g Chléb pšeničný (bílý)
2 ks Cibule
1 ks Citrony
3 kg Jehněčí kýta
5 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
5 ks Mrkev kořen
2 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 polévková lžíce Petržel - nať
3 polévková lžíce Rozmarýn čerstvý
1 kávová lžička Tymián sušený
200 ml Víno bílé
600 ml Vývar jehněčí
5 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

52% Kalorie 1,017 kcal
Kilojoule 4 254kJ
6% Sacharidy 23 g
84% Tuky 63 g
21% Sodík 424 mg
142% Bílkoviny 80 g

Pečené jehněčí s křupavou strouhankou z jarních bylinek postup přípravy receptu:

1

Mrkev a cibuli oloupeme a nakrájíme je na velikost sousta.

2

Smícháme nasekaný rozmarýn a zastříkeneme olivovým olejem a přidáme tři stroužky česneku.

3

Ostrým nožem nařízneme na jehněčí kýtě několik zářezů a vetřeme do nich bylinkovou směs.

4

Poté dáme jehněčí maso, mrkev, cibuli a bobkový list do pekáče, podlijeme vínem a pečeme 2 hodiny 15 minut na 160 °C. Poté zabalíme do alobalu a necháme 45 minut odpočívat.

5

Mezitím slijeme výpek z jehněčího masa – ale bez zeleniny a bobkového listu. Vmícháme mouku a vývar a vaříme, dokud omáčka nezhoustne.

6

Chléb natrháme na kousky, smícháme ho s kousky česneku, citronovou šťávou a kůrou, tymiánem, petrželkou a ančovičkami. Rozmixujeme to co nejvíc to půjde. Pečeme 10-15 minut na 220 °C.

7

Jehněčí maso podáváme nakrájené, přelité omáčkou a posypané bylinkovou strouhankou.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept