Závin

35 min.
Evropa

Ingredience

Počet porcí:
4

Nutriční hodnoty v jedné porci

Kalorie
1007 kcal
Bílkoviny
15 g
Tuky
55 g
Sacharidy
114 g
Vláknina
6 g
Cukr
32 g
Zobrazit vše

Postup přípravy

  • 1
    Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 180 °C. Jablka oloupeme a nakrájíme nadrobno.
  • 2
    Mouku prosejeme do mísy, zapracujeme změklé máslo a pivo. Vypracujeme hladké těsto.
  • 3
    Z těsta vyválíme dvě placky, poklademe nakrájenými jablky, posypeme cukrem, skořicí a rozinkami. Těsto zabalíme, vložíme na plech, potřeme rozšlehaným vejcem a pečeme v předehřáté troubě dozlatova.

Komentáře

Pro možnost přidání komentáře je třeba být přihlášen.
Anonymní uživatel
po 20. 2. 2017
Závin
Velmi dobré těsto na závin. Moc dobře se s ním pracuje. Při vyvalování se nelepí a ani netrhá. Doporučuji vyzkoušet. Jablek jsem použila o trochu více a vše ostatní dala dle chuti. Vajíčkem jsem už nepotírala. Každopádně palec nahoru. 😎