Recept

Škvarkové bagety s česnekem

  • Evropa
Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Škvarkové bagety s česnekem 5 1
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (57%)
ID receptu: 64564

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
18 g Droždí
600 g Mouka pšeničná hladká T 650
2 kávová lžička Sůl
80 g Vepřové škvarky
360 ml Voda pitná
2 kávová lžička Česnek sušený
Na podsypání válu
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650

Nutriční hodnoty jedné porce

33% Kalorie 644 kcal
Kilojoule 2 694kJ
31% Sacharidy 113 g
7% Tuky 6 g
28% Sodík 554 mg
58% Bílkoviny 32 g

Škvarkové bagety s česnekem postup přípravy receptu:

1

Ze všech ingrediencí vypracujeme vláčné a nelepivé těsto. Vodu použijeme vlažnou, škvarky jemně nasekáme, droždí použijeme čerstvé v kostce. Na přípravu použijeme domácí pekárnu, kde dodržíme postup vkládaní surovin dle návodu a zvolíme program Těsto. Nebo těsto vytvoříme klasicky. Z trochy už odměřené vlažné vody, cukru, droždí a lžíce mouky uděláme kvásek a po vykynutí zpracujeme dohromady se vším ostatním. Těsto v míse poprašíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme kynout.

2

Po vykynutí těsto zpracujeme do bochánku, ten rozdělíme na čtyři díly, opět zpracujeme do bochánků a z každého vyvalíme bagetku o délce cca 36 cm. Vložíme je do specialního perforovaného plechu určeného na pečení baget a několika šikmými řezy je nařízneme. Hodí se k tomu např. vroubkovaný nůž potřený trochou oleje, aby se těsto nelepilo. Forma má nepřilnavý povrch a ničím se nepotírá, při kynutí a následném pečení si bagety zachovají svůj tvar. Bagety v této formě přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.

3

Vykynuté bagety jemně orosíme rozprašovačem vlažnou vodou, vložíme do více předehřáté trouby, zhruba na 200°C a pečeme asi 25 minut.

Poznámka

Speciální plech na pečení baget se dá koupit tady: http://www.vsenavareni.cz/forma-na-peceni-4-bagety-ibili Jsem s ním velice spokojená, bagety si zachovají tvar a jsou po upečení celé krásně křupavé. Konkrétně tyto bagety, pokud se hned nezkonzumují, tak změknou a jsou vláčné i druhý den po upečení. Mám je ráda s jemnou sýrovou nebo vajíčkovou pomazánkou.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept