Škvarkové bagety s česnekem - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 50 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Škvarkové bagety s česnekem
Celkový čas: | 50 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 25 minut |
Doba vaření: | 25 minut |
Autor: | Aleisa |
---|---|
Hodnost: | Mám přehled (63%) |
ID receptu: | 64564 |
Kategorie: | Ostatní |
Ingredience
2 kávová lžička | Česnek sušený |
1 kávová lžička | Cukr krupice |
18 g | Droždí |
600 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
2 kávová lžička | Sůl |
80 g | Vepřové škvarky |
360 ml | Voda pitná |
Na podsypání válu | |
---|---|
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hladká T 650 |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 3g |
---|---|
Cholesterol | 0,0mg |
Draslík | 123,1mg |
Vláknina | 10g |
Vitamín A | 0,0mg |
Vitamín B6 | 0,1mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 0,0mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 2,5mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Česnek sušený, Cukr krupice, Droždí, Sůl, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Vepřové škvarky, Mouka pšeničná hladká T 650 mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Škvarkové bagety s česnekem postup přípravy receptu:
1 | Ze všech ingrediencí vypracujeme vláčné a nelepivé těsto. Vodu použijeme vlažnou, škvarky jemně nasekáme, droždí použijeme čerstvé v kostce. Na přípravu použijeme domácí pekárnu, kde dodržíme postup vkládaní surovin dle návodu a zvolíme program Těsto. Nebo těsto vytvoříme klasicky. Z trochy už odměřené vlažné vody, cukru, droždí a lžíce mouky uděláme kvásek a po vykynutí zpracujeme dohromady se vším ostatním. Těsto v míse poprašíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme kynout. |
2 | Po vykynutí těsto zpracujeme do bochánku, ten rozdělíme na čtyři díly, opět zpracujeme do bochánků a z každého vyvalíme bagetku o délce cca 36 cm. Vložíme je do specialního perforovaného plechu určeného na pečení baget a několika šikmými řezy je nařízneme. Hodí se k tomu např. vroubkovaný nůž potřený trochou oleje, aby se těsto nelepilo. Forma má nepřilnavý povrch a ničím se nepotírá, při kynutí a následném pečení si bagety zachovají svůj tvar. Bagety v této formě přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. |
3 | Vykynuté bagety jemně orosíme rozprašovačem vlažnou vodou, vložíme do více předehřáté trouby, zhruba na 200°C a pečeme asi 25 minut. |
Poznámka
Speciální plech na pečení baget se dá koupit tady: http://www.vsenavareni.cz/forma-na-peceni-4-bagety-ibili Jsem s ním velice spokojená, bagety si zachovají tvar a jsou po upečení celé krásně křupavé. Konkrétně tyto bagety, pokud se hned nezkonzumují, tak změknou a jsou vláčné i druhý den po upečení. Mám je ráda s jemnou sýrovou nebo vajíčkovou pomazánkou.