Jednoduchý recept

Svačinové bagety

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (63%)
ID receptu: 64567
Kategorie: Přílohy

Ingredience

1 kávová lžička Cukr bílý Krystal
1 kávová lžička Cukr krupice
16 g Droždí
600 g Mouka pšeničná hladká T 650
60 g Olej rostlinný
2 kávová lžička Sůl
340 ml Voda pitná
Na vál
3 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650

Nutriční hodnoty jedné porce

34% Kalorie 671 kcal
Kilojoule 2 807kJ
31% Sacharidy 113 g
20% Tuky 15 g
27% Sodík 535 mg
32% Bílkoviny 18 g
Svačinové bagety
  • Svačinové bagety
  • 1
  • Svačinové bagety
  • 2
  • Svačinové bagety
  • 3
  • Svačinové bagety
  • 4
  • Svačinové bagety
  • 5
  • Svačinové bagety
  • 6
  • Svačinové bagety
  • 7
  • Svačinové bagety
  • 8
  • Vložit obrázek

Svačinové bagety postup přípravy receptu:

1

Kynuté těsto zpracujeme obvyklým způsobem, vodu použijeme vlažnou a droždí čerstvé v kostce. Na přípravu využijeme domácí pekárnu, kde jednotlivé suroviny vkládáme dle návodu nebo připravíme klasicky. Z trošky už odměřené vlažné vody, cukru, droždí a lžíce mouky připravíme kvásek a po vykynutí zpracujeme se vším ostatním na hladké, vláčné a nelepivé těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.

2

Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři díly, zpracujeme do bochánků a ty rozvalíme na bagety, které uložíme na plech vyložený teflonovou fólií nebo papírem na pečení. Bagety shora nařízneme několika šikmými řezy, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout. Lepšího výsledku se dosáhne použitím specialního plechu na bagety, který má nepřilnavý povrch a je perforovaný. Bagety si udrží svůj tvar a po upečení jsou celé krásně křupavé. Pekla jsem na něm.

3

Vykynuté bagety rozprašovačem lehce přestříkneme vlažnou vodou, vložíme do více předehřáté trouby a pečeme zhruba 25 minut při teplotě 200°C.

Poznámka

Jednoduchá a nenáročná příprava z několika surovin, tyto bagety jsou po upeční křupavé, ale později změknou. Těsto obsahuje tuk, tak proto jsou vláčné i druhý den po upečení. Kdo se věnuje pečení domacího pečiva více, tak doporučuji zakoupit speciální plech, který usnadní práci a bagety mají jak hezčí tvar, tak jsou i lépe a stejnoměrně upečeny ze všech stran. Mám tento: http://www.vsenavareni.cz/forma-na-peceni-4-bagety-ibili

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept