Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 50 minut
Doba přípravy: 25 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (57%)
ID receptu: 64569

Ingredience

Těsto
1 kávová lžička Cukr krupice
26 g Droždí
100 g Mouka pšeničná celozrnná
450 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Mouka žitná chlebová tmavá předměřická
2 kávová lžička Sůl
410 ml Voda pitná
Směs semínek na krustu
3 polévková lžíce Lněné semínko
2 polévková lžíce Mák - semena
2 polévková lžíce Sezam - semena
3 polévková lžíce Slunečnice - semena
Na podsypání válu
2 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650

Nutriční hodnoty jedné porce

37% Kalorie 735 kcal
Kilojoule 3 077kJ
36% Sacharidy 128 g
16% Tuky 12 g
32% Sodík 630 mg
43% Bílkoviny 24 g

Bagety v semínkách postup přípravy receptu:

1

Kynuté těsto vypracujeme pro nás běžným způsobem. Buď v domácí pekárně na program Těsto, kde suroviny vložíme v pořadí dle přiloženého návodu. Nebo vypracujeme klasicky, z trochy už odměřené vody, cukru, droždí a lžíce hladké mouky vytvoříme kvásek, přikryjeme utěrkou a po vykynutí hněteme se vším ostatním. Vodu použijeme vlažnou, droždí čerstvé v kostce, sůl a všechny mouky smícháme předem dohromady. Hotové těsto trošku poprášíme moukou, přikryjeme utěrkou a necháme kynout.

2

Vykynuté těsto rozdělíme na čtyři díly, každý díl zpracujeme do bochánku a pak vyvalíme bagetu o délce cca 35 cm. Připravené bagety potřeme postupně po jedné ze všech stran vlažnou vodou a "oválíme" je ve směsi semínek. Přendáme je ještě i na vál a ještě jednou silněji vyvalíme a pomačkáme, abychom co jak nejvíce semínek zatlačili do těsta.

3

Připravené bagety uložíme na speciální plech určený k jejich pečení, zoubkovaným nožem mírně potřeným olejem je několikrát šikmým řezem nařízneme, přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.

4

Vykynuté bagety přestříkneme rozprašovačem vlažnou vodou, vložíme do trouby předehřáté na 200°C a pečeme zhruba 25 minut.

Poznámka

Tyto bagety neobsahují v těstě žádný tuk, jsou hlavně určeny ke konzumaci v den pečení. Po upečení jsou krásně křupavé po celém povrchu a použitím žitné mouky jsou zase chuťově jiné, než jen z mouky pšeničné. Formu, která se mi velmi osvědčila, mám z tohoto e-shopu. Bagety si zachovají svůj tvar a jsou celé krásně propečené a křupavé. http://www.vsenavareni.cz/forma-na-peceni-4-bagety-ibili

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept