Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept
5 1 Venkovské bagety 5 1
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 25 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (57%)
ID receptu: 64580

Ingredience

1 kávová lžička Cukr krupice
25 g Droždí
500 g Mouka pšeničná hladká T 650
100 g Mouka žitná chlebová tmavá předměřická
2 kávová lžička Sůl
370 ml Voda pitná

Nutriční hodnoty jedné porce

28% Kalorie 551 kcal
Kilojoule 2 306kJ
31% Sacharidy 113 g
3% Tuky 2 g
31% Sodík 616 mg
31% Bílkoviny 18 g

Venkovské bagety postup přípravy receptu:

1

Kynuté těsto zpracujeme pro nás obvyklým způsobem. Droždí použijeme čerstvé v kostce a vodu vlažnou, její množství se může velmi nepatrně lišit. Na přípravu využijeme domácí pekárnu, kde jednotlivé suroviny vkládáme v pořadí dle návodu, nebo těsto připravíme klasicky. Nejraději robotem s hnětacím hákem.Z trošky už odměřené vlažné vody, cukru, droždí a lžíce mouky připravíme kvásek a po vykynutí zpracujeme se vším ostatním na hladké, vláčné a nelepivé těsto. Přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.

2

Po vykynutí těsto rozdělíme na čtyři díly, zpracujeme do bochánků a z každého vyvalíme bagetku o délce cca 36 cm. Tyto bagety ještě na vále ovalíme v hladké mouce, kterou na povrchu baget v jemné vrstvě necháme. Bagety vložíme do specialního perforovaného plechu určeného na jejich pečení a několika šikmými řezy je nařízneme. Hodí se k tomu např. vroubkovaný nůž potřený trochou oleje, aby se těsto nelepilo. Forma má nepřilnavý povrch a ničím se nepotírá, při kynutí a následném pečení si bagety zachovají svůj tvar. Bagety v této formě přikryjeme utěrkou a necháme vykynout.Kdo nemá tento speciální plech, tak použije běžný plech vyložený papírem na pečení nebo teflonovou fólií.

3

Vykynuté bagety vkládáme do více vyhřáté trouby a pečeme zhruba 25 minut na 200°C.

Poznámka

Na posypání válu použijeme 4 lžíce hladké mouky. Speciální plech na pečení baget se dá koupit tady: http://www.vsenavareni.cz/forma-na-peceni-4-bagety-ibili Jsem s ním velice spokojená, bagety si zachovají tvar a jsou po upečení celé krásně křupavé. Bagety jsou samozřejmě nejlepší v den pečení, připravuji je většinou i k večerní grilovačce.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
1
Palec dolu
0
5
Ověřený recept