Jednoduchý recept

Hovězí karbanátek s ananasovým přelivem

  • Jamajka
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (59%)
ID receptu: 64589

Ingredience

200 g Ananas
4 ks Brambory
1 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
400 g Hovězí maso mleté
3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
1 ks Limetka
1 ks Mrkev kořen
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
1 kávová lžička Pepř černý mletý
1 kávová lžička Sůl
2 kávová lžička jamajské jerk koření

Nutriční hodnoty jedné porce

13% Kalorie 254 kcal
Kilojoule 1 063kJ
7% Sacharidy 23 g
9% Tuky 7 g
14% Sodík 280 mg
44% Bílkoviny 25 g

Hovězí karbanátek s ananasovým přelivem postup přípravy receptu:

1

Půlku červené cibule nastrouháme a polovinu nakrájíme na kostičky.

2

Mrkev nastrouháme.

3

Koriandr a chilli papričku nakrájíme na jemno.

4

Ananas nakrájíme na malé kostičky.

5

Brambory oloupeme a nakrájíme je na kolečka. Rozložíme je na plechu, potřeme olejem, osolíme, opepříme a pečeme 40 minut na 190 °C dokřupava.

6

Smícháme strouhanou cibuli, mrkev, mleté a jamajské jerk koření a rozdělíme to na čtyři části. Vytvarujeme karbanátky a opékáme je 5-6 minut z každé strany.

7

Nyní si připravíme ananasový přeliv – smícháme nasekanou cibuli, ananas, koriandr a limetkovou šťávu.

8

Karbanátky podáváme s bramborovými chipsy, přelité ananasovou zálivkou.

Poznámka

Ochuťte své mleté maso s jamajským jerk kořením (můžeme si připravit i doma – viz moje další recepty) a podávejte s tropickým chutney! Skvělý tip na léto!

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept