Propadlina - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Propadlina
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64599 |
Kategorie: | Řezy |
Ingredience
Na těsto | |
---|---|
170 g | Cukr krupice |
3 polévková lžíce | Kakao - prášek |
1 ks | Kypřicí prášek do pečiva |
270 g | Mouka pšeničná hladká T 650 |
170 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Soda jedlá |
3 ks | Vejce slepičí |
250 ml | Voda pitná |
Na náplň | |
2 ks | Cukr vanilka |
2 kávová lžička | Pudinkový prášek - jahodový |
500 g | Tvaroh tučný |
Na plech | |
40 g | Máslo čerstvé |
2 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 126,1mg |
Draslík | 209,7mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 105,9mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,0mg |
Vitamín E | 2,2mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 194,3mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krupice, Kakao - prášek, Kypřicí prášek do pečiva, Olej rostlinný, Soda jedlá, Vejce slepičí, Voda pitná mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Mouka pšeničná hladká T 650, Cukr vanilka, Pudinkový prášek - jahodový, Tvaroh tučný, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Propadlina postup přípravy receptu:
1 | Plech vymažeme máslem, vysypeme moukou. Troubu předehřejeme na 150 °C. |
2 | Měkké tvarohy ušleháme s vanilkovým cukrem smíchaným s pudinkem, nejlépe ovocným. |
3 | Těsto připravíme důkladným smícháním všech surovin (kypřicí prášek a sodu vmícháme naposledy). |
4 | Těsto vlijeme na plech a náplní na něj tvoříme mřížku. Pečeme v předehřáté troubě dozlatova. |