Recept

Vepřové s banánovou salsou

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 480 minut
Doba přípravy: 60 minut
Doba vaření: 420 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (59%)
ID receptu: 64612

Ingredience

2 ks Avokádo
3 ks Banány
2 ks Chilli paprička
1 ks Cibule
1 ks Citrony
300 g Cukr muscovado
800 g Fazole černé
3 polévková lžíce Koriandr čerstvý
2 ks Limetka
1 ks Salát ledový
200 g Sůl mořská
6 ks Tortilla
2 kg Vepřová plec
4 polévková lžíce jamajské jerk koření
50 g sirup ananasový
250 g Řecký jogurt

Nutriční hodnoty jedné porce

72% Kalorie 1,424 kcal
Kilojoule 5 960kJ
41% Sacharidy 148 g
85% Tuky 64 g
502% Sodík 10 g
124% Bílkoviny 70 g

Vepřové s banánovou salsou postup přípravy receptu:

1

Sůl smícháme s 200 g cukru ve velkém igelitovém sáčku. Dovnitř dáme vepřové maso a obalíme ho v tom. Necháme odležet přes noc.

2

Na salsu nakrájíme banány na jednocentimetrové kostičky. Cibuli nakrájíme najemno. Přidáme šťávu ze všech citrusů a najemno nakrájené chilli papričky bez semínek. Přidáme rozmixovaná oloupaná avokáda a nasekaný koriandr. Necháme vychladit v lednici.

3

Druhý den maso vyjmeme ze sáčku a setřeme sůl a cukr. Místo toho maso potřeme třemi lžícemi jamajského jerk koření. Necháme stát v pekáčku na lince 30 minut, aby maso získalo pokojovou teplotu.

4

Smícháme zbylých 100 g cukru s ananasovým džusem, sirupem a mícháme dokud se cukr nerozpustí. Poté tím potřeme maso. Přilijeme polovinu šťávy k masu do pekáčku a pečeme 6 hodin na 140 °C. Poté znovu přelijeme šťávou a pečeme ještě hodinu. Poté vytáhneme z trouby, necháme 20 minut odpočívat a všechen výpek slijeme (tuk z něj slijeme zvlášť a vyhodíme). Maso poté natrháme dvěma vidličkami.

5

Fazole slijeme a propláchneme ve vodě, poté je ohřejeme v mikrovlnné troubě.

6

Na každou tortillu naaranžujeme natrhané maso, fazole, banánovou salsu, jogurt a salát. Podáváme se slitou omáčkou k přelití.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept