Recept

Francouzská cibulová polévka s krutony

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 105 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 75 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (59%)
ID receptu: 64620

Ingredience

4 ks Bageta
2 ks Bobkový list
1 ks Bujón zeleninový
900 g Cibule
1 polévková lžíce Mouka pšeničná hladká T 650
3 polévková lžíce Olej olivový extra panenský
1 polévková lžíce Olej slunečnicový
50 g Sýr Gruyére
25 g Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
4 polévková lžíce Tymián čerstvý
300 ml Víno bílé
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

51% Kalorie 1,016 kcal
Kilojoule 4 251kJ
46% Sacharidy 166 g
23% Tuky 17 g
99% Sodík 2 g
68% Bílkoviny 38 g

Francouzská cibulová polévka s krutony postup přípravy receptu:

1

Cibuli nakrájíme na co nejtenčí půlkolečka. Opečeme na olivovém oleji, přidáme 3 lžíce tymiánu a bobkové listy. Trochu osolíme. 5 minut dusíme za občasného zamíchání. Poté snížíme teplotu a ještě vaříme 35 minut doměkka.

2

Víno přivedeme v jiném hrnci k varu a poté 30 sekund vaříme. Odstavíme z ohně a necháme zchladit.

3

Mouku opečeme na pánvi zvlášť dohněda. Tu pak vmícháme do cibule. Pořádně promícháme, vmícháme víno a 1,2 l studené vody, bujón a přivedeme k varu. Snížíme teplotu. Vaříme 15 minut.

4

Mezitím si připravíme ozdobu – utřený česnek smícháme se slunečnicovým olejem a pomažeme tím bagety, které jsme nakrájeli na plátky. Posypeme sýrem gruyére. Naskládáme na plech s pečícím papírem a pečeme 8 minut na 200 °C dozlatova. Dáme stranou.

5

Parmazán nastrouháme, smícháme se zbylou lžící tymiánu. Směs nasypeme na plech s pečícím papírem (například do tvaru trojúhelníčků). Poté pečeme dozlatova.

6

Polévku nalijeme do misek, ozdobíme několika plátky bagetky a parmazánovými trojúhelníčky.

7

Zbylé krutony podáváme zvlášť k polévce.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept