Jednoduchý recept

Jablečný koláč dle francouzského receptu

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 90 minut
Doba přípravy: 30 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (59%)
ID receptu: 64628

Ingredience

1 ks Anýz celý
100 ml Créme fraiche
1 polévková lžíce Cukr moučka
4 polévková lžíce Cukr třtinový
200 g Cukr želírovací
1 ks Hřebíček
3 ks Jablka
3 ks Kardamom
320 g Křehké těsto na koláč quiche
1 špetka Nové koření mleté
1 ks Skořice celá
1 ks Vanilkový lusk
390 ml Víno červené

Nutriční hodnoty jedné porce

47% Kalorie 923 kcal
Kilojoule 3 862kJ
41% Sacharidy 149 g
39% Tuky 29 g
20% Sodík 401 mg
16% Bílkoviny 9 g

Jablečný koláč dle francouzského receptu postup přípravy receptu:

1

Nejdříve si připravíme vínové želé: 375 ml červeného vína (zbytek použijeme do náplně), želírovací cukr, hvězdičku anýzu, hřebíček, skořici, nové koření a vanilkový lusk smícháme v hrnci. Vaříme 20 minut, dokud směs nebude mít konzistenci sirupu. Naplníme tím menší skleničky, zavíčkujeme a otočíme dnem vzhůru. Takto můžeme džem použít na jakýkoli dezert.

2

Těsto rozválíme na dva 13 cm velké kruhy (nebo takové, jaký je průměr vašich dvou menších koláčových forem). Ty posypeme třtinovým cukrem (stačí jen jedna lžíce) a pečeme je na 180 °C asi pět minut.

3

Zbylé těsto rozdělíme na dvě poloviny a vyložíme s ním dvě koláčové formy o průměru 13 cm.

4

Jablka oloupeme a nakrájíme je na 2 mm tlusté plátky. Naaranžujeme je na koláče, posypeme zbylým třtinovým cukrem a pečeme 25 minut na 180 °C. Necháme vychladnout.

5

Tři lžíce vínového želé rozpustíme se lžičkou vody a potřeme tím oba koláče.

6

Créme fraiche smícháme s moučkovým cukrem a drcenými kardamomovými semínky.

7

Koláče podáváme s ochuceným créme fraiche.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept