Jednoduchý recept

Tabulková čokoláda s perníkovým medovým plátem

  • Evropa
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 20 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 10 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (96%)
ID receptu: 64636

Ingredience

20 g Ořechy vlašské
20 g Rozinky zlaté
1 ks perníkový medový plát
100 g Čokoláda mléčná

Nutriční hodnoty jedné porce

17% Kalorie 333 kcal
Kilojoule 1 393kJ
9% Sacharidy 31 g
28% Tuky 21 g
2% Sodík 40 mg
10% Bílkoviny 5 g

Tabulková čokoláda s perníkovým medovým plátem postup přípravy receptu:

1

Ve vodní lázni pozvolna rozpustíme zhruba 75 g na menší kousky nalámané čokolády, hrnec odstavíme a postupně přidáme i zbytek čokolády a necháme ji za stálého míchání rozpustit. Vmícháme nasekané vlašské ořechy a zlaté rozinky.

2

Směs vlijeme do suché silikonové formy na tabulkovou čokoládu, rozetřeme a formou několikrát bouchneme o pracovní desku stolu, abychom neměli vzduchové bublinky. Shora do čokolády zamáčkneme jeden perníkový medový plát a čokoládu necháme ztuhnout.

Poznámka

Používám tuto silikonovou formu na čokoládu: http://www.vsenavareni.cz/forma-na-cokoladu-12x25cm-ibili. Doporučuji taky zhlédnout video pana Radka Šubrta, kde je hezky vysvětlený postup rozpouštění čokolády. https://www.youtube.com/watch?v=5bvPYK9eZHs Používám taky hrnec - vodní lázeň, kde se čokoláda rozpouští naprosto skvěle. Do dvojitého obalu hrnce vlévám 2 dl vody. Pracuje se s ním velmi dobře a rychle. http://www.vsenavareni.cz/vodni-lazen-hrnec-16cm-ibili Čokolády jde použít i více, cca 150 g a místo ořechů dát jen rozinky. Perníkové medové pláty - polotovar, jsou běžně k dostání v obchodní síti. Jedno balení obsahuje 3 ks.

Ach jo, ještě nikdo nepřidal komentář.

Vyzkoušej recept a napiš jak se ti povedl.
Ostatní uživatele to také zajímá

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept