Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 30 minut
Doba přípravy: 10 minut
Doba vaření: 20 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (42%)
ID receptu: 64642
Kategorie: Sladké pečivo

Ingredience

1 kávová lžička Citrónová kůra
1 kávová lžička Citrónová šťáva
70 g Cukr krupice
21 g Droždí
50 g Hrozinky
100 g Máslo čerstvé
400 g Pohanková mouka hladká
1 špetka Sůl
2 ks Vaječný žloutek slepičí
120 ml Voda pitná
Na obalení
2 polévková lžíce Cukr moučkový
50 g Mandle
1 ks Vaječný bílek slepičí

Nutriční hodnoty jedné porce

15% Kalorie 305 kcal
Kilojoule 1 275kJ
14% Sacharidy 49 g
18% Tuky 13 g
5% Sodík 110 mg
14% Bílkoviny 8 g

Slávinky postup přípravy receptu:

1

Plech vyložíme pečicím papírem, troubu předehřejeme na 160 °C.

2

Do pekárny vlijeme všechny tekuté suroviny, poté přidáme sypké, rozdrobené droždí a změklé máslo. Zapneme na program „těsto“.

3

Vykynuté těsto rozdělíme na 4 díly, utvoříme 4 bochánky, přikryjeme je utěrkou a necháme alespoň 15 minut kynout.

4

Poté bochánky rozválíme na placky, každou rozdělíme na 6 výsečí. Každou výseč srolujeme do tvaru rohlíčku (ze širší strany k užší).

5

Rohlíčky obalíme v bílku, který jsme rozšlehali s cukrem, poté v drobně sekaných mandlích. Klademe na plech a v předehřáté troubě pečeme zhruba 20 minut.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +15 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept