Jednoduchý recept

Fenyklový Dauphinoise

  • Francie
Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 75 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 60 minut
Autor:
Hodnost: Mám přehled (59%)
ID receptu: 64644

Ingredience

225 g Brambory
1 ks Fenykl obecný
75 ml Mléko plnotučné
1 polévková lžíce Máslo čerstvé
1 kávová lžička Pepř černý mletý
100 ml Smetana 33% (šlehačka)
2 polévková lžíce Sýr Parmezán
1 kávová lžička Sůl
1 stroužek Česnek

Nutriční hodnoty jedné porce

21% Kalorie 419 kcal
Kilojoule 1 755kJ
7% Sacharidy 26 g
42% Tuky 31 g
30% Sodík 603 mg
21% Bílkoviny 12 g

Fenyklový Dauphinoise postup přípravy receptu:

1

Brambory nakrájíme co nejvíce na tenko. Fenykl také nakrájíme na tenké plátky. Česnek utřeme.

2

Brambory, fenykl a česnek zalijeme mlékem a smetanou, osolíme a opepříme. Vaříme 10 minut na mírném plameni.

3

Tuto směs rozdělíme mezi dvě pečící mističky o objemu 150 ml a posypeme parmazánem. Pečeme 40 minut na 180 °C, dokud brambory nejsou měkké.

Poznámka

Gratinované brambory jsou francouzskou klasikou, a tato krémová verze má navíc skvělou fenyklovou chuť.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept