Superperník - cítíte tu vůni? Zkuste si uvařit chuťovku podle receptu s fotkami. Za 55 minut podáváme. Máte hlad? Jdeme na to!
- Sdílet na Facebook
-
Sdílet na Pinterest
- Uložit si recept
- Poslat e-mailem
- Tisknout
- /
- /
- Superperník
Celkový čas: | 55 minut |
---|---|
Doba přípravy: | 15 minut |
Doba vaření: | 40 minut |
Autor: | Haas |
---|---|
Hodnost: | Rozkoukávám se (42%) |
ID receptu: | 64645 |
Kategorie: | Perníky |
Ingredience
260 g | Cukr krystal |
50 g | Hrozinky |
3 polévková lžíce | Kakao - prášek |
1 ks | Kypřicí prášek do perníku |
50 g | Mandle |
4 polévková lžíce | Marmeláda višňová |
2 polévková lžíce | Med včelí |
400 ml | Mléko polotučné |
500 g | Mouka polohrubá |
200 ml | Olej rostlinný |
1 kávová lžička | Skořice mletá |
1 kávová lžička | Soda jedlá |
1 špetka | Sůl |
2 ks | Vejce slepičí |
Na pekáč | |
---|---|
50 g | Máslo čerstvé |
3 polévková lžíce | Mouka pšeničná hrubá |
Nutriční hodnoty jedné porce
Uhlovodany | 29g |
---|---|
Cholesterol | 23,6mg |
Draslík | 66,9mg |
Vláknina | 3g |
Vitamín A | 22,7mg |
Vitamín B6 | 0,0mg |
Vitamín B12 | 0,0mg |
Vitamín C | 0,1mg |
Vitamín E | 1,3mg |
Vápník | 0,0mg |
Železo | 17,4mg |
Hodnoty jsou vztaženy na jednu porci. DDD (doporučená denní dávka) je založena na průměrných hodnotách pro dospělého člověka o váze 70kg z vyhlášky č. 225/2008 Sb.
Suroviny Cukr krystal, Hrozinky, Kakao - prášek, Mandle, Med včelí, Olej rostlinný, Skořice mletá, Soda jedlá, Sůl, Vejce slepičí mají zadané všechny známé hodnoty.
Suroviny Marmeláda višňová, Mléko polotučné, Mouka polohrubá, Máslo čerstvé, Mouka pšeničná hrubá mají zadané pouze základní hodnoty. Výpočty nutriční tabulky, nemusí souhlasit se skutečností.
Suroviny Kypřicí prášek do perníku nemají zadané kompletní nutriční hodnoty. Výpočty nutriční tabulky nemusí souhlasit se skutečností.
Superperník postup přípravy receptu:
1 | Velký pekáč nebo plech s vysokými okraji vytřeme rozpuštěným máslem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 160 °C. |
2 | V míse promícháme všechny suroviny dohladka (mandle napřed spaříme, oloupeme a nasekáme nahrubo). Těsto vlijeme na připravený plech a pečeme v předehřáté troubě. Po 20 minutách teplotu snížíme na 130 °C a pečeme dozlatova. Je-li perník upečený, poznáme tak, že po vpíchnutí naostřené špejle se těsto nepřichytává. |