Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept
Celkový čas: 55 minut
Doba přípravy: 15 minut
Doba vaření: 40 minut
Autor:
Hodnost: Rozkoukávám se (37%)
ID receptu: 64645

Ingredience

260 g Cukr krystal
50 g Hrozinky
3 polévková lžíce Kakao - prášek
1 ks Kypřicí prášek do perníku
50 g Mandle
4 polévková lžíce Marmeláda višňová
2 polévková lžíce Med včelí
400 ml Mléko polotučné
500 g Mouka polohrubá
200 ml Olej rostlinný
1 kávová lžička Skořice mletá
1 kávová lžička Soda jedlá
1 špetka Sůl
2 ks Vejce slepičí
Na pekáč
50 g Máslo čerstvé
3 polévková lžíce Pšeničná mouka hrubá

Nutriční hodnoty jedné porce

12% Kalorie 241 kcal
Kilojoule 1 007kJ
9% Sacharidy 32 g
16% Tuky 12 g
2% Sodík 38 mg
7% Bílkoviny 4 g

Superperník postup přípravy receptu:

1

Velký pekáč nebo plech s vysokými okraji vytřeme rozpuštěným máslem a vysypeme hrubou moukou. Troubu předehřejeme na 160 °C.

2

V míse promícháme všechny suroviny dohladka (mandle napřed spaříme, oloupeme a nasekáme nahrubo). Těsto vlijeme na připravený plech a pečeme v předehřáté troubě. Po 20 minutách teplotu snížíme na 130 °C a pečeme dozlatova. Je-li perník upečený, poznáme tak, že po vpíchnutí naostřené špejle se těsto nepřichytává.

Né, tento recept nemá fotku.

Přidej ji jako první a odměna je tvoje.
Přidat foto +5 zlaťáků

Komentáře a hodnocení

Jsi zaregistrovaný? Stačí se přihlásit, nebo zadej e-mail

Palec nahoru
0
Palec dolu
0
0
Vyzkoušej recept